Direktor Studentskog centra, prodekan i predsednici studenstkih organizacija pozvali studente da se vakcinišu
Foto: Novosadski studentski centar

Direktor Studentskog centra, prodekan i predsednici studenstkih organizacija pozvali studente da se vakcinišu

Vesti -

Martinović: Studenti treba da znaju da nema nikakvog rizika od vakcinacije, jedini rizik je razboleti se od Kovida 19

Direktor novosadskog Studentskog centra Zoran Martinović, student prorektor Igor Knežević i predstavnici Studentskog parlamenta u Novom sadu, Udruženje studenata Republike Srpske u Srbiji-Novi Sad, kao i predsednici studentskih organizacija Pravnog fakulteta, Tehnološkog fakulteta, Pririodno-matematičkog fakulteta, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pozvali su nakon sastanka održanog u Studentskom centru studente da se u što većem broju prijave za vakcinaciju. Sastanak je održan na inicijativu Studentskog centra, koji obezbeđuje smeštaj za više od 3.000 studenata i ishranu za više od 10.000 studenata.

Martinović je istakao da je obezbeđen dovoljan broj vakcina svih proizvođača i uputio apel studentima da se vakcinišu.

- Studenti treba da znaju da nema nikakvog rizika od vakcinacije. Jedini rizik je razboleti se od Kovida 19. Vakcina je najbolja stvar za svakog pojedinca. Za njegovu porodicu. Prijatelje. Za celu univerzitetsku zajednicu. Za ceo Novi Sad. Studenti, kao pripadnici akademske zajednice, kao intelektualci i najobrazovaniji deo stanovništva treba da razumeju važnost imunizacije i da se u što većem broju prijave za vakcinaciju. U ovim teškim vremenima od suštinske je važnosti da razumemo da je kolektivni imunitet jedini put da izbegnemo bolest i da se kao zajednica što pre vratimo redovnim tokovima života - rekao je Martinović.

studenti
foto: Novosadski studentski centar

Prema rečima studenta prorektora Igora Kneževića studenti spadaju u najzdraviji i najaktivniji deo stanovništva, ali je izuzetno važno da pristupe imunizaciji kako bi ubrzali svoj povratak na fakultete i olakšali ponovno organizovanje redovne nastave.

- Važno je da zaštitimo naše roditelje. Našu rodbinu. Naše profesore i prijatelje. Time ćemo pomoći da što pre dođe dan kada ćemo normalno i bez straha moći da se posvetimo poslu, druženju, putovanjima. Punktovi za vakcinaciju nalaze se u celom gradu. Čak i u tržnim centrima. Važno je da budemo odgovorni - rekao je Knežević.

Svih 10 studentskih domova Studentskog centra Novi Sad, studentska menza, kao i prostorije studentskog standarda i upravna zgrada dezinfikovani su tokom uskršnjih i prvomajskih praznika. Od izbijanja pandemije u studenskim domovima pojačno se sprovode sve higijenske mere. Na ulasku je obavezna dezinfekcija, a svi stanovnici, izvan soba, obavezno moraju nositi higijenske maske. I strogo se vodi računa o poštovanju fizičke distance. Takođe, u svih deset studentskih domova pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom.

Tokom maja u svih 10 studentskih domova, u izolaciji je boravilo veoma mali procenat studenata, sa lakšim simptomima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track