Predstavnici Novog Sada u poseti Dortmundu povodom 40 godina od bratimljenja dva grada
Foto: Grad Novi Sad

Predstavnici Novog Sada u poseti Dortmundu povodom 40 godina od bratimljenja dva grada

Vesti -

Delegacija Grada Novog Sada na čelu sa zamenikom gradonačelnika Milanom Đurićem u poseti je Dortmundu gde će tokom festivala ”Dortbunt” biti na prigodan način obeleženo i 40 godina od bratimljenja dva grada. Danas je upriličena šetnja zvaničnika, između ostalog i do Trga Novog Sada u Dortmundu, gde je nastupilo KUD ”Srbija” iz Dortmunda, a prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić.

– Hvala što ste za sve naše sunarodnike koji ovde žive učinili najlepšu stvar i nazvali ovaj predivan trg imenom Novog Sada, jer ovo je postalo mesto na kojem se uvek sete svojih korena, svog naroda, i svoje misije, da ne dozvole da padne u zaborav njegova istorija i tradicija. Zbog izvanrednih odnosa i brojnih korisnih zajedničkih projekata, u želji da se još čvršće poveže sa svojim pobratimom, Novi Sad je želeo da uzvrati tako lep gest, pa će i jedan trg u Novom Sadu, u neposrednoj blizini centra grada, sa pogledom na prelepu Petrovaradinsku tvrđavu, poneti ime Trg Dortmunda – istakao je Milan Đurić i pozvao gradonačelnika Tomasa Vestfala i pobratime da u poslednjoj nedelji juna posete Novi Sad, gde će, u okviru ”Betoven maratona”, koji predstavlja jedinstven događaj klasične muzike, nastupiti Dortmundska Filharmonija. On je izrazio nadu da će do tada biti završena zakonska procedura u vezi sa imenovanjem Trga Dortmunda u Novom Sadu, te da će ga tada, dva gradonačelnika zajednički otvoriti.

Nakon posete Trgu Novog Sada, upriličena je poseta Kulturnom centru Dortmunda gde su se predstavnici gradova prijatelja Dortmunda upisali u ”Zlatnu knjigu”.

– Zadovoljstvo mi je što sam se danas u ime Novog Sada upisao u ”Zlatnu knjigu” i ostavio mali trag, koji simbolično predstavlja još jedan korak ka učvršćivanju naših pobratimskih veza. Naše prijateljstvo je neraskidivo, spremni smo i voljni da nastavimo da gradimo i produbljujemo naše već tradicionalno dobre odnose – zaključio je Milan Đurić.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track