RGZ: Katastar ispravno postupio u slučaju upisa prava na nepokretnosti koje koristi Pozorište "Boško Buha"
Foto: Aleksandar Jovanović

RGZ: Katastar ispravno postupio u slučaju upisa prava na nepokretnosti koje koristi Pozorište "Boško Buha"

Vesti -

Povodom tvrdnji u medijima koje su se pojavile 21. marta 2023. i u kojima se navodi da pozorište "Boško Buha" ne može započeti rekonstrukciju zbog greške u katastru koja još nije ispravljena, Republički geodetski zavod saopštava da greške u katastru nije bilo i da su sve promene nosioca prava izvršene na osnovu dostavljenih podobnih isprava.

Poslovni prostor površine 530 m2, koji se nalazi u prizemlju stambeno-poslovne zgrade na adresi Trg Republike 3, upisan je u katastar nepokretnosti kao javna svojina Grada Beograda s pravom korišenja opštine Stari grad u udelu od 30023/53000 i kao svojina preduzeća Boutique 1 iz Kruševca u udelu od 22977/53000.

Vlasništvo nad navedenom nekretninom upisano je na temelju dostavljenih isprava u skladu sa zakonom. Upis firme "Rubin" iz Kruševca izvršen je na osnovu presude Privrednog suda u Beogradu od 27. aprila 2016. godine i presude Privrednog apelacionog suda od 11. januara 2017. godine, kojom je utvrđeno da je "Rubin" Kruševac vlasnik predmetnog poslovnog prostora u idealnom delu od 22977/53000.

Upis preduzeća Boutique 1 iz Kruševca, umesto dosada upisane firme "Rubin" iz Kruševca, izvršen je rešenjem SKN Stari grad od 20. decembra 2021. godine na osnovu odluke o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću, koju je potvrdio javni beležnik Miodrag Đukanović 9. novembra 2015. godine i rešenja Agencije za privredne registre od 12. novembra 2015. godine. Rešenje SKN Stari grad poslato je strankama u postupku i na njega nije bilo žalbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track