SUBOTICA: Gradonačelnik BAKIĆ primio takmičare Karate kluba „Spartak-Enpi“, učesnike Šotokan Prvenstva i Kupa Evrope u Italiji
Foto: Grad Subotica

SUBOTICA: Gradonačelnik BAKIĆ primio takmičare Karate kluba „Spartak-Enpi“, učesnike Šotokan Prvenstva i Kupa Evrope u Italiji

Vesti -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa takmičarima subotičkog Karate kluba „Spartak-Enpi“ koji su, kao deo reprezentacije Šotokan karate saveza Srbije, zablistali na Prvenstvu Evrope i Kupu Evrope u okviru Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija održanom od 31. marta do 2. aprila 2023. godine u Linjanu, u Italiji. Boje reprezentacije Šotokan karate saveza Srbije na Evropskom prvenstvu branilo je 12 takmičara „Spartak-Enpija“ koji su ukupno osvojili 15 medalja, dok je u Kupu Evrope nastupilo, takođe, 12 takmičara ovog kluba koji su ukupno osvojili devet medalja.

Stevan Bakić, gradonačelnik, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Uz čestitke na velikom uspehu postignutom na ovoj međunarodnoj sportskoj manifestaciji, gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Plavoj sali Gradske kuće, pohvalio sve takmičare Karate kluba „Spartak-Enpi“ koji su, kako je istakao, svojim zalaganjem izborili status reprezentativca, nečega tako svetog u svetu sporta.

Stevan Bakić, gradonačelnik, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

„Ovo je drugi prijem za trenere i takmičare Karate kluba ’Spartak-Enpi“ u kratkom vremenskom roku, jer su me, nakon uspeha na Svetskom prvenstu u Češkoj, u oktobru prošle godine, svojim rezultatima ostvarenim u Italiji jednostavno ponovo primorali da se opet sastanemo i da zajedno slavimo. Postigli su fantastičan uspeh, čak mnogo veći nego što se od njih očekivalo. Na kraju krajeva, oni su, kao mali, već sada ostvarili svoj san i postali reprezentativci Srbije, što je san svakog sportiste, u svakom sportu“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Stevan Bakić, gradonačelnik, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

On je naveo da je na Prvenstvu Evrope i Kupu Evrope u Italiji učestvovalo više od 1.000 takmičara iz 19 evropskih zemalja, od kojih su, kako mu je rečeno,18 članice Evropske unije.

Stevan Bakić, gradonačelnik, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

„Među takmičarima iz ekonomski jakih i razvijenih zemalja našli su se, znači, i takmičari iz naše Srbije. Karatisti Karate kluba ’Spartak-Enpi’ su na Evropskom prvenstvu osvojili četiri zlatne, četiri srebrne i sedam bronzanih medalja, a kada se na sve to doda još osvojenih devet medalja u Kupu, onda je jasno da se radi o fantastičnom rezultatu. Tokom prijema mi je rečeno da su imali fantastične uslove, što mi je jako drago, i da su ne Evropskom prvenstvu učestvovali nosioci braon i crnog pojasa, a u Kupu takmičari do plavog pojasa“, kazao je Bakić.

Stevan Bakić, gradonačelnik, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Na ovom takmičenju bi, kako je rekao, bilo i više medalja da propozicije nisu ograničavale da svaka država može da prijavi samo dva takmičara po jednoj kategoriji.

„Ovo je sve rezultat vrhunskog rada ljudi koji vode karate klub ’Spartak-Enpi’, nekadašnjih šampiona, a sada vrhunskih trenera na čelu sa Miloradom Ćopićem. Iskoristiću ovu priliku da u ime Grada Subotice, svih mojih saradnika i moje lično ime izrazim zahvalnost za sve rezultate koje su postigli, koje postižu i koje će još postići. Želim im da nastave ovu nisku medalja i čestitam svim takmičarima. Ipak, izdvojio bih kadetkinju Emu Kopilović, koja je osvajanjem tri medalje – zlatne i bronzane u pojedinačnim takmičenjima i bronzane u ekipnom takmičenju – bila najuspešnija, kao i Vladana Grbića, člana miks-tima koji čine tri seniora i dve seniorke. Zbog smene generacija, seniorska reprezentacija nije bila među kandidatima za odličja, međutim oni su redom pobeđivali svoje protivnike i u najprestižnijoj kategoriji postali prvaci Evrope“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Glavni trener u KK „Spartak-Enpi“, Milorad Ćopić, zahvalio se gradonačelniku Stevanu Bakiću na podršci, pomoći i lepim rečima za Klub i postignute rezultate, kao i ljudima zaduženim za sport u Subotici.

Stevan Bakić, gradonačelnik, Grad Subotica
foto: Grad Subotica

„Zahvaljujem se posebno Gradu Subotici, na čelu sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, kao i ljudima koji vode sport, članu Gradskog veća, Nataši Aleksić, i sekretaru Sportskog saveza Subotice, Dejanu Vukoviću, koji su zaista pomogli da odemo u Italiju. Dali su nam vetar u leđa, nama je to bila pokretačka snaga i da nije bilo toga teško da bismo ostvarili ovakve rezultate. Zahvaljujemo se i nadamo se da ćemo nastaviti saradnju i u narednom periodu i da ćemo sa medaljama obradovati i naš grad, i našu državu“, istakao je Ćopić.

On se, takođe, zahvalio i takmičarima i trenerima koji su na takmičenju u Italiji dali svoj maksimum.

„Ovo je rezultat kontinuiranog rada našeg kluba koji imamo od 1996. godine, odnosno od prvog dana, jer smo znali šta hoćemo i godinama samo potvrđujemo te rezultate. Imamo kontinuitet i u razvoju svih generacija, tako da naš klub danas ima reprezentativce u svim uzrasnim kategorijama, od poletaraca do seniora. Svi ovi momci i dečaci koji su bili u Italiji su prvaci države u svojim kategorijama ili su viceprvaci, znači da imamo jedan zaista izuzetan klub sa preko 200 članova“, rekao je Milorad Ćopić.

1 / 15 Foto: Grad Subotica

Gradonačelniku Stevanu Bakiću zahvalili su se i takmičari, osvajači medalja na Evropskom prvenstvu i Kupu Evrope u Italiji: Vladan Grbić, Ema Kopilović, Anastasija Bobić, Luka Boroš i Tadija Todorović.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track