Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade
Foto: Pokrajinska vlada

Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade

Vesti -

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade doneto je rešenje da se za finansiranje opremanja embriološke laboratorije Centra za reproduktivnu medicinu i vantelesnu oplodnju u Opštoj bolnici u Subotici izdvoji 30 miliona dinara.

Za finansiranje radova na objektima Opšte bolnice u Vršcu, Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin” i početka radova na sanaciji zdravstvene stanice u Crvenki biće izdvojeno ukupno 45,7 miliona dinara. Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović” u Bačkoj Palanci dobiće analogni mamograf i drugu medicinsku opremu u ukupnoj vrednosti od 12,2 miliona dinara.

Zbog eksproprijacije objekata Javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška gora” radi izgradnje koridora E 21 i tunela kroz Frušku goru, opredeljeno je 25,6 miliona dinara za investiciono održavanje, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje objekata koji su neophodni za obavljanje delatnosti tog javnog preduzeća.

Pokrajinska vlada obezbedila je i sredstva u iznosu od devet miliona dinara za nabavku školske opreme za učenike od prvog do osmog razreda u Republici Hrvatskoj koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Gradu Novom Sadu biće usmereno 6,2 miliona dinara za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izvođenje konzervatorsko-restauratorskih i sanacionih radova na obnovi fasada i krovova objekta Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track