GRADONAČELNIK BAKIĆ: Lokalna samouprava podržava rad Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Subotica
Foto: Grad Subotica

GRADONAČELNIK BAKIĆ: Lokalna samouprava podržava rad Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Subotica

Vesti -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je danas, u Gradskoj kući, svečanosti upriličenoj povodom obeležavanja Međunarodne nedelje gluvih i nagluvih i Međunarodnog znakovnog jezika, kao i 75. godišnjice postojanja i rada Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Subotica. Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, podsetio da je Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih Subotica osnovana 1948. godine sa ciljem ekonomskog, kulturnog i socijalnog uzdizanja i uključivanja u svakodnevni društveni život, zapošljavanja i stručnog osposobljavanja osoba sa oštećenim sluhom.

Grad Subotica, Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

„Grad Subotica svake godine putem Javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata i programa u oblasti društveno humanitarnog rada pruža podršku Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih Subotica. Ove godine putem Javnog konkursa opredeljeno je 1.148.000 dinara za projekat pod nazivom ’Samo ujedinjeni možemo sve’, istakao je Bakić.

Naglasio je da će subotička lokalna samouprava i u narednom periodu pružati podršku Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih u realizaciji socijalnih, sportskih, kulturnih i prosvetno-obrazovnih aktivnosti članova ovog udruženja.

Grad Subotica, svečanost
foto: Grad Subotica

„Kao i do sada, vrata lokalne samouprave širom su vam otvorena. Uvek možete da računate na svoj grad, čime ćemo jačati naše veze i međusobno poverenje“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prisutnima u Velikoj većnici Gradske kuće obratili su se i Ildiko Tot, u ime Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Subotica, predsednik Saveza gluvih i nagluvih Srbije Mihajlo Gordić i predsednik Saveza gluvih i nagluvih Vojvodine Srđan Vladisavljević.

1 / 12 Foto: Grad Subotica

U okviru današnje svečanosti, Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih je, uručenjem zahvalnica i poklona, izrazila zahvalnost pojedincima, organizacijama i preduzećima na podršci koju im pružaju u svakodnevnom radu. Za pokazanu humanost i razumevanje za sve građane, kao i podršku Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih, zahvalnicu je dobio i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. Zbog sprečenosti da prisustvuje celoj ovoj svečanosti, zahvalnicu je u ime gradonačelnika Bakića primio pomoćnik gradonačelnika Marko Marić.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja