MISIJA OEBS-A I MINISTARSTVO RASPISALI KONKURS ZA STRUČNU PRAKSU: Mladi iz ovih delova Srbije mogu da se prijave za program
Foto: Profimedia

MISIJA OEBS-A I MINISTARSTVO RASPISALI KONKURS ZA STRUČNU PRAKSU: Mladi iz ovih delova Srbije mogu da se prijave za program

Vesti -

Misija OEBS-a u Srbiji, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, otvorila je danas konkurs za prijem kandidata/kinja za Program stručne prakse za 2024/2025. godinu.

Program, koji se organizuje petu godinu zaredom, omogućiće mladim stručnjacima/kinjama rad u državnim institucijama u trajanju od deset meseci, sa početkom u maju 2024. godine.

Pozivamo kandidate/kinje koji su nedavno diplomirali na univerzitetu, zainteresovani/e su za funkcionisanje državne uprave, i imaju prebivalište u Bujanovcu, Medveđi, Novom Pazaru, Novoj Varoši, Preševu, Priboju, Prijepolju, Raški, Sjenici i Tutinu da se prijave na konkrus do 15. aprila 2024. godine. Učesnici/ce će biti odabrani/e kroz proces selekcije koji uključuje razmatranje prijave, onlajn intervju i pisani test. Uslovi koji se tiču potrebnih kvalifikacija i prijave dostupni su ovde: https://forms.gle/SVrGtuKrh2uksEGZ6.

Institucije koje su u prethodnom periodu učestvovale u Programu su: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Agencija za sprečavanje korupcije, Kancelarija za javne nabavke i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti. Od ove godine u Programu će učestvovati i Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo turizma i omladine, kao i Nacionalna akademija za javnu upravu. Učesnici/ce Programa biće uključeni/e u svakodnevni rad institucija, uz podršku mentora/ki tokom obavljanja prakse. Učesnici će osmisliti i malu projektnu aktivnost, koja će biti sprovedena u saradnji sa institucijama domaćinima i Misijom OEBS-a u Srbiji.

Program podržava bolje razumevanje rada državnih institucija, inkluziju i veće učešće mladih žena i muškaraca iz manjinskih, i manje razvijenih zajednica iz južne i jugozapadne Srbije u javnoj upravi Srbije. Tekući ciklus sprovodi se uz podršku Vlade Norveške, Republike Turske i Savezne Republike Nemačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track