VUČEVIĆEV TIM ZA TEŠKA VREMENA Vučić i Vučević predvodiće srpski brod kroz talase, biće potrebno da sva ministarstva rade zajedno
Foto: Printscreen/TV Pink

VUČEVIĆEV TIM ZA TEŠKA VREMENA Vučić i Vučević predvodiće srpski brod kroz talase, biće potrebno da sva ministarstva rade zajedno

Vesti -

Srbija kao mala, ali ponosna zemlja, nije imuna na globalni haos i ratne vihore koji se rasplamsavaju u svetu. Čini se da je ova 2024. godina izazovnija nego mnoge prethodne. Juče smo saznali novi tim koji će predvoditi novi predsednik Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević. Dolazak predsednika Kine u Srbiju pokazaće da Srbija ima prijatelje u svetu

Kao što je uspešno vodio grad Novi Sad i Ministarstvo odbrane, sada je na njemu težak i odgovoran zadatak da zajedno sa predsednikom Srbije, gospodinom Aleksandrom Vučićem predvodi srpski brod kroz ogromne talase na pučini.

Rat u Ukrajini ne jenjava, situacija se zahuktava u SAD-u u susret novembarskim izborima, čeka se nova izraelska ofanziva u Pojasu Gaze. Sve su veći pritisci na Srbiju povodom pokušaja izglasavanja Rezolucije u Srebrenici i prijema tzv. Kosova u Savet Evrope. Srbija je nosila tešku bitku u Ujedinjenim nacijama i nastaviće to da radi. Posle Vaskršnjih praznika u Srbiju stiže predsednik NR Kine da učvrsti ekonomsku i političku prijateljsku saradnju dve zemlje i dve naroda. I da pokaže da Srbija ima moćne prijatelje u svetu.

Vlada u kojoj se zna koja je čija uloga

Iz svih ovih razloga bitno je da Srbija ima stabilnu i jaku Vladu u kojoj se zna koja je čija uloga. Stabilnost u državi moraće još jednom da se dokaže na lokalnim izborima 2. juna, kako bi se u drugoj polovini godine moglo ići u još snažnije diplomatske ofanzive i braniti nacionalni interesi.

Iz Vučevićevog tima iz Ministarstva odbrane gospodin Nemanja Starović postao je novi ministar za rad, boračka i socijalna pitanja. Starović je u dva mandata u dva ministarstva bio državni sekretar, tako da ima neophodno iskustvo, ali i znanje da vodi važan ministarski resor.

Trend napretka mora da se nastavi

Nova Vlada Republike Srbije pred sobom će imati brojne izazove, verovatno najveće do sada. U poslednje dve godine je urađeno mnogo, ali taj trend mora da se nastavi. Nastaviće se pritisci na Republiku Srpsku, očekuje se otvaranje pruge Novi Sad – Subotica do kraja godine, kao i dalja organizacija manifestacije EXPO. Biće potrebno da sva ministarstva rade zajedno kao tim. Upravljačka palica je poverena gospodinu Milošu Vučeviću, kao čast ali i velika obaveza koja je pred njim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja