NA METI: Od početka 2013. godine 40 napada na vozače GSP!
Foto: Beta

Nasilje u Beogradu

NA METI: Od početka 2013. godine 40 napada na vozače GSP!

Beograd -
Iz GSP-a upozoravaju da napadi nisu samo problem vozača i zaposlenih u ovom i drugim javim komunalnim preduzećima, već problem svih Beograđana

BEOGRAD - Napadi na vozače GSP-a sve su učestaliji, a najnoviji incident na liniji 25 u Golsvortijevoj ulici je četrdeseti od početka godine, zbog toga iz ovog saobraćajnog preduzeća traže da se svaki vid agresije osudi, a počinioci najstrože kazne.

Iz GSP-a upozoravaju da napadi nisu samo problem vozača i zaposlenih u ovom i drugim javim komunalnim preduzećima, već problem svih Beograđana.

Danas je na meti radnik GSP-a, a sutra može biti bilo ko na svom radnom mestu i zbog toga svaki oblik agresije mora biti osuđen, a počinoci najstrožije kažnjavani, navode iz GSP.

Iz godine u godinu, kako se navodi, povećava se broj napada na vozače GSP i sve su brutalniji, tako da često liče na nasilne scene iz filmova.

Povodom napada na 38-osmogodišnjeg vozača GSP-a oglasio se i Samostalni sindikat JKP GSP "Beograd" koji je najštrije osudio postupak grupe mladića i apelovao na građane da pomognu vozačima u ovakvim situacijama i na taj način iskažu građansku odgovornost i brigu za one koji ih prevoze 365 dana u godini.

Vozač GSP-a na liniji 25 napadnut je u sredu u Golsvortijevoj ulici, a kako navode u GSP-u njega je pretukla grupa razjarenih mladića koji su izašli iz dva putnička automobila.

Oni su, kako se dodaje u saopštenju ovog saobraćajnog preduzeća, vozača udarali pesnicama i šutirali, na opšte zapepašćenje putnika koji su pozvali policiju.Vozač je, u nesvesnom stanju, kolima hitne pomoći prevežen u Urgentni centar, gde je zadržan preko noći, a pregeledi su pokazali da je zadobio teške telesne povrede.

Policija je intervenisala i uhapsila napadače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track