VOZAČI DOBILI OBEZBEĐENJE: Policajci u civilu u autobusima gradskog prevoza!
Foto: Bus Plus

Zbog napada na šofere

VOZAČI DOBILI OBEZBEĐENJE: Policajci u civilu u autobusima gradskog prevoza!

Beograd -
Poslednjom merom konačno će nasilnici biti zaustavljeni. Efikasnijem radu policije doprineće i skraćeni istražni postupak jer će se počinioci incidenta odmah privoditi sudiji za prekršaje

BEOGRAD - U nekim vozilima gradskog saobraćaja u Beogradu ubuduće će dežurati policajci u civilu da bi sprečili napade na vozače i kontrolore, dogovorili su se danas predstavnici MUP-a, beogradskog Sekretarijata za saobraćaj.

Direkcije za javni prevoz i Gradskog saobraćajnoj preduzeća "Beograd".

"Efikasnijem radu policije doprineće i skraćeni istražni postupak jer će se počinioci incidenta odmah privoditi sudiji za prekršaje".

Dogovoreno je da se omogući direktna veza vozača sa dežurnim centrom MUP-a, te će vozači u slučaju napada moći direktno da pozovu policiju.

Priprema i organizacija rada pripadnika MUP-a i njihov rad na terenu počeće ove nedelje.

U saopštenju nije navedeno na kojim će linijama javnog prevoza dežurati policajci.

Od početka godine dogodilo se 48 napada na vozače GSP "Beograd" i privatnih prevoznika i više od 80 napada na kontrolore. "Iako je veliki broj dosadašnjih napada rešen i policija je otkrila počinioce, cilj sastanka bio je da se dogovore dodatne mere koje bi doprinele smanjenju broja napada i njihovoj prevenciji".

Kao jedno od rešenja za povećanje bezbednosti u javnom prevozu koje grad Beograd praktikuje, jeste da sva nova vozila budu opremljena kamerama koje do sada ima 30 "Kafovih" tramvaja, 32 zglobna "Ikarbusova" autobusa nabavljena ove godine i 200 zglobnih "Solarisovih" autobusa, čija će kompletna isporuka biti završena do kraja godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja