RADOST EVROPE: Gala koncert za kraj
Foto: Beta

Velika dvorana Centra Sava

RADOST EVROPE: Gala koncert za kraj

Beograd -
Srbiju će ove godine na završnom svečanom koncertu predstavljati devetogodišnji Nikola Ranković i bend "Masterblastersi"

BEOGRAD - Gala koncertom u velikoj dvorani Sava centra, večeras se završava 44. Međunarodni susret dece Evrope - "Radost Evrope".

Scenskim nastupom na temu rokenrola predstaviće se deca iz Azerbejdžana, Albanije, Austrije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kipra, Litvanije, Makedonije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Ukrajine.

Njihovi domaćini, deca iz 17 beogradskih osnovnih škola, bodriće ih iz publike.

Srbiju će ove godine na završnom svečanom koncertu predstavljati devetogodišnji Nikola Ranković i bend "Masterblastersi", učenici prve škole za rok i pop muziku - "Master Blaster Studio". Oni će izvesti pesmu "Neću da živim u zemlji bez rokenrola", za koju je tekst i muziku napisao upravo Ranković.

Scenski nastup "Masterblastersa" upotpuniće članice Baletskog studija Dečjeg kulturnog centra u koreografiji Elene Kovačević i Dragane Stanisavljević.

Koncert u Sava centru i ove godine režira Đurđa Tešić, po scenariju Nikole Fišekovića, a voditelj je Marko Živić.

Na 44. Međunarodnom susretu dece Evrope "Radost Evrope", koje je organizovao Dečji kulturni centar Beograd, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda, predstavila su se deca iz 18 zemalja.

Učesnici manifestacije, uzrasta od 7 do 14 godina, družila su se u Beogradu od 2. oktobra na karnevalu, koncertima "Susreti prijateljstava"", izložbi Međunarodnog likovnog konkursa i žurci u Dečjem kulturnom centru Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track