IZGOREO AUTOBUS: Požar izazvale elektroinstalacije!
Foto: KURIR

Počela istraga

IZGOREO AUTOBUS: Požar izazvale elektroinstalacije!

Beograd -
Prema prvim izveštajima stručne komisije, požar se pojavio sa desne strane vozila, u zoni alternatora koji napaja klimu, a pošto klima nije radila, ni alternator nije bio pod naponom

BEOGRAD - Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd saopštilo je danas da se pretpostavlja da je inicijalna varnica u požaru, koji je u u ponedeljak u 19:10 sati izbio na autobusu linije 16 u Terazijskom tunelu, nastala na elektroinstalacijama.

U pitanju je autobus iz japanske donacije koji je u 11. godini pune eksploatacije, a u sredu će iz njega početi izvlačenje motora kako bi se detaljnije utvrdio uzrok paljenja i eventualna oštećenja na dovodu za gorivo.

Prema prvim izveštajima stručne komisije, požar se pojavio sa desne strane vozila, u zoni alternatora koji napaja klimu.Pošto klima nije radila, ni alternator nije bio pod naponom.

Šteta nastala u požaru je srednjih razmera, uglavnom na karoseriji vozila i u zoni motornog prostora, a čim komisija obavi uviđaj, vozilo će biti prevezeno u remont GSP, gde će se obaviti popravka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track