NOVI BEOGRAD: I dalje se greju uz pomoć klima i rerni!

Popravka u toku

NOVI BEOGRAD: I dalje se greju uz pomoć klima i rerni!

Beograd -
U Beogradskim elektranama objašnjavaju da je zbog teškog kvara na magistralnom toplovodu sanacija trajala nekoliko dana i da će u petak u poslepodnevnim satima radijatori biti topli

BEOGRAD - Iako je grejna sezona počela 15. oktobra stanari jednog dela Novog Beograda danima se smrzavaju. Situacija je alarmantra jer o ovom delu grada živi mnogo porodica koje imaju bebe i malu decu, pa hladne stanove greju klima uređajima i grejalicama.

U Beogradskim elektranama objašnjavaju da je zbog teškog kvara na magistralnom toplovodu sanacija trajala nekoliko dana i da će danas u poslepodnevnim satima radijatori biti topli.

Sugrađanin M. V. kaže da je ogorčen trenutnom situacijom i da se nada da će se sve uskoro srediti.- Meni je klima pokvarena i morao sam malu bebu od pet meseci da dobro obučem i uvijem u ćebe pa da kupim grejalicu. Kako je moguće da se sve ovo desi ako je uspešno testiran sistem za centralno grejanje - kaže on.

Stanari zgrade u Ulici Jurija Gagarina kaže da su im radijatori u stanu bili topli samo jedan dan tokom grejne probe.

- Tokom dana uključujem klimu ili rernu, jer ne mogu ceo dan da sedim pokrivena ili u zimskoj jakni. Nadam se da ću uskoro dobiti grejanje, redovni sam platiša, a sada se smrzavam - kaže Olga Vladović.Zoran Stojanović, predsednik saveta jednog novobeogradskog naselja kaže da je kol-centar u naselju tokom jučerašnjeg dana primio više od 100 poziva.

- Od zamenika generalnog direktora „Elektrana" dobili smo informaciju da će problem biti rešen i da ćemo dobiti grejanje u petak, ali ako se to ne desi moraćemo na drugačiji način da rešavamo problem, rekao je Stojanović.Ž

Hladno i oko kasarna „Dedinje“ i „Topčider“

Stanovnicima ulica oko kasarna „Dedinje“ i „Topčider“ koji dobijaju grejanje iz kotlarnice Topčider, radijatori su hladni.

„Početkom oktobra ustanovljena je havarija na jonizujućem omekšivaču vode koja je popravljena. Prilikom radova ustanovljeno je da postoje kvarovi na termoenergetskom postrojanju i instalacijama na kojima sve raspoložive ekipe rade danonoćno da za vikend bude otklonejno, kaže major Jovan Krivokapić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja