STIGAO U BEOGRAD: Gugl strit vju počeo sa snimanjem ulica
Foto: Tanjug

Kompletni pregled grada

STIGAO U BEOGRAD: Gugl strit vju počeo sa snimanjem ulica

Beograd -
Kompanija Gugl najavila je da će započeti vožnju širom Srbije kako bi se dodatno unapredio kvalitet Gugl mapa i prikupile fotografije za popularni Street View servis

BEOGRAD - Gugl vozilo viđeno je danas na ulicama Beograda.

Polovinom oktobra najavljeno je da će i u Srbiji biti snimane ulice i objekti Beograda i drugih mesta u zemlji, sa pregledom od 360°, u cilju realizacije programa Gugl strit vju.

Kompanija Gugl najavila je da će započeti vožnju širom Srbije kako bi se dodatno unapredio kvalitet Gugl mapa i prikupile fotografije za popularni Strit vju servis.

Strit vju je izuzetno popularna aplikacija koja je dostupna u 50 zemalja i preko 3.000 gradova širom sveta. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu da se virtuelno kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača.

Strit vju je dostupan i u okviru Gugl Erth aplikacije i na Gugl mapama za mobilne uređaje.

Fotografije koje zabeleže Gugl vozila biće pažljivo obrađene i spojene u celinu, što je kompleksan tehnološki proces koji može da potraje nekoliko meseci. One će posle izvesnog vremena postati dostupne u Strit vju opciji na Gugl mapama.

Tamo gde je Strit vju opcija dostupna, nivou za pregled ulica se pristupa tako što se mapa maksimalno zumira i klikne se na Strit vju ikonu na levoj strani ekrana, ispod polja za pretragu. (ukoliko nije reč o najnovijoj verziji Gugl Mapa, dovoljno prevući narandžastog čovečuljka "Pegmena" na mapu da bi se zumiralo na pregled ulice).

Zahvaljujući ovoj opciji, korisnici će moći da pogledaju kako izgleda restoran u koji idu, planiraju putovanje, ugovaraju mesta za sastanak ili da olakšaju sebi pisanje domaćeg zadatka iz geografije.

Oni koji traže da kupe ili iznajme kuću, mogu da uštede vreme tako što će unapred pogledati objekte i njihovu okolinu ili tako što će tačno odrediti putanju kojom treba da stignu na određenu adresu.

Takođe, pre nego što se upute na odmor, ljudi će moći da pogledaju kako izgleda mesto i hotel u kome će odsesti.Poslovni korisnici će takođe imati koristi od Strit vju tehnologije jer će moći besplatno da integrišu Gugl mapu u svoj veb sajt i da na taj način promovišu lanac hotela ili povećaju vidljivost lokalne biblioteke, restorana i slično.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja