APEL GSP: Pešaci poštujte saobraćajna pravila!
Foto: Kurir Arhiva

Crni četvrtak u Beogradu

APEL GSP: Pešaci poštujte saobraćajna pravila!

Beograd -
Zbog tragične smrti dvojice pešaka koje su odarili tramvaj i autobus GSP je apelovalo na sve učesnike da poštuju saobraćajne znake kako bi zaštili sebe

BEOGRAD - Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd izrazilo je danas duboko žaljenje zbog saobraćajnih nesreća u kojima su juče smrtno stradala dva pešaka i apelovalo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju zbog sopstvene i opšte bezbednosti.

GSP podseća da se u četvrtak u 16.30 sati u Ulici Patrijarha Dimitrija kod fabrike "Rekord" u smeru ka Kneževcu dogodila teška saobraćajna nezgoda u kojoj je nastradao 30-godišnji mladić.

Mladića je, dok je pretrčavao ulicu van pešačkog prelaza, oborio tramvaj na liniji 3. Intervenisala je Hitna pomoć, ali je mladić, na žalost, na licu mesta preminuo. Policija je obavila uviđaj i istraga je u toku.

GSP podseća da se, na žalost, juče, oko 17.45 sati dogodila još jedna teška saobraćajna nezgoda u Kumodraškoj ulici kod stajališta "Duško Jovanović" u smeru ka Mirijevu, kada je autobus na liniji 25 P oborio pešaka.

Povređeni pešak je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar u polusvesnom stanju, gde je, na žalost, podlegao zadobijenim povredama.

Policija je obavila uviđaj i u toku je istraga kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima se desio ovaj tragični dogadjaj, dok je autobus upućen na vanredni tehnički pregled, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track