BRAVO MAJSTORE: Vozač GSP vratio novčanik sa 1.600 evra!

Poštenjačina

BRAVO MAJSTORE: Vozač GSP vratio novčanik sa 1.600 evra!

Beograd -
Šofer Milomir Jeremić koji je pronašao izgubljeni novčanik i vratio ga gastarbajteru, tokom višegodišnjeg staža nalazio je izgubljene telefone, dokumenta i novac...

NI kriza, ni besparica, nisu uspele da bace senku na poštenje pojedinih ljudi, koji i pored svih nedaća veruju u onu staru - "Oteto, prokleto". Švedski taksista, poreklom iz Paraćina ostao bi praznih džepova da nije bilo poštenog vozača GSP Milomira Jeremića koji je pronašao izgubljeni novčanik i vratio ga gastarbajteru. Tokom višegodišnjeg staža nalazio je izgubljene telefone, dokumenta i novac, ali je ovog puta, suma bila najveća do sada - 1.600 evra. - Vozio sam autobus na liniji "72", iz pravca aerodroma ka gradu. Prišao mi je čovek koji je upravo stigao iz Švedske, kupio je kartu i pitao kako da stigne do autobuske stanice. Kratko smo popričali i on je otišao da sedne - seća se Jeremić.

Prepoznao sam putnika

- U autobusu je bilo 5-6 putnika. Vozio sam zadnju turu. Nije bilo gužve i brzo sam stigao do Zelenog venca. Stranac je poslednji izašao iz vozila, a ja sam krenuo prema garaži.Svake večeri autobusi prolaze kontrolu i pregledaju ih da vide da li su oštećeni, objašnjava 53-godišnji Milomir, koji već dve decenije vozi Beograđane.

- Kolega koji je obavio kontrolu rekao mi da je našao novčanik između sedišta. Bacio sam pogled i video da ima novca, uglavnom stranih novčanica i dokumenta, dva pasoša, lična karta i švedska saobraćajna za taksi - dodaje vozač. - Izvadio sam pasoš i na fotografiji prepoznao čoveka koji me je pitao za autobusku stanicu. Otišao sam kući i na telefon informacija pokušao da saznam njegovu adresu, jer na čipovanoj ličnoj karti ne piše.Kada mu nije pošlo za rukom da uđe u trag čoveku koji je izgubio novčanik, pronalazač se uputio u policijsku stanicu i predao pronađeni "plen".

Nije ni brojao novac

- Šveđanin je kontaktirao sa mnom sutradan, dok sam bio na poslu. Želeo je da mi se oduži. Otišao je do mog sina, popili su po pivo, rekao je da su retki ljudi koji bi se poneli na takav način i vratili novac. A ja nisam razmišljao nijednog trenutka da uzmem novac, čak ga nisam ni brojao. Častio me je 500 kruna, ali nije trebalo, za mene je to bilo jedino normalno da uradim. Tuđe nije moje - skromno završava Jeremić.

http://www.youtube.com/watch?v=sJH0R5deqPE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track