BEOGRAD: Održana prva sednica Privremenog veća!

Usvojen poslovnik o radu

BEOGRAD: Održana prva sednica Privremenog veća!

Beograd -
Vlada Srbije je pre dva dana donela Odluku o raspuštanju Skupštine grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa grada Beograda i rešenje o imenovanju njegovog predsednika i članova

BEOGRAD - Prva, konstitutivna sednica Privremenog organa Beograda završena je nešto posle 16.30 sati, a za za sekretara veća izabran je Goran Vesić.

Sednici u Skupštini Beograda prisustvovali su predsednik Privremenog organa Siniša Mali, kao i članovi veća Tatjana Pašić, Nebojša Čović, Andreja Mladenović i Nikola Nikodijević.

Osim imenovanja sekretara veća, usvojeni su Poslovnik o radu Privremenog organa kojim se utvrđuje organizacija i način rada ovo tela, Odluka o prestanku mandata odbornika Skupštine grada, Rešenje o prestanku funkcije zamenika predsednika gradske Skupštine, o prestanku dužnosti gradonačelnika grada Beograda, njegovog zamenika i članova Gradskog veća, kao i Rešenje o razrešenju sekretara Skupštine grada Beograda.

Na sednici su razmatrana i druga, tekuća pitanja od značaja za rad Privremenog organa i funkcionisanje organa grada Beograda u narednom periodu.

Vlada Srbije je pre dva dana donela Odluku o raspuštanju Skupštine grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa grada Beograda i rešenje o imenovanju njegovog predsednika i članova.

Privremeno veće čine Mali i Čović, koje je predložila Srpska napredna stranka, Mladenović iz Demokratske stranke Srbije, Pašić iz Demokratske stranke, kao i Nikodijević iz Socijalističke partije Srbije.

Prva, konstitutivna sednica Privremenog organa Beograda počela je danas oko 15 sati u Skupštini grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja