GSP: Beograđane prevozi 200 novih Solarisovih autobusa!
Foto: Beoinfo

Raspoređeni na 29 linija

GSP: Beograđane prevozi 200 novih Solarisovih autobusa!

Beograd -
Autobusi su niskopodni, zglobni, sa dizel motorom "Euro 5" generacije, sa ugrađenom elektronskom kontrolom sistema za kočenje i sistema za daljinsko praćenje vozila. Vozila imaju mehaničke rampe za ulazak invalida i klimatizovana su

BEOGRAD - Beograđane od danas prevozi 200 novih "Solaris" autobusa tipa "Urbino 18", koji su raspoređeni na 29 linija javnog gradskog prevoza, saopštilo je Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd".

Nabavka ovih vozila direktno utiče na poboljšanje pouzdanosti i kvalitet javnog gradskog prevoza.

Početkom 2013. godine nabavljena su i 32 nova "Ikarbus" vozila, tako da se može reći da trećina autobusa GSP "Beograd", koji prevoze putnike, ispunjava najviše standarde vezane za pouzdanost i udobnost, kao i najviše ekološke standarde.

Nabavka 232 nova autobusa predstavlja jednu od najznačajnijih modernizacija voznog parka JKP GSP "Beograd“.

Autobusi poljskog proizvođača "Solaris" su niskopodni, zglobni, sa dizel motorom "Euro 5" generacije, sa ugrađenom elektronskom kontrolom sistema za kočenje i sistema za daljinsko praćenje vozila.

Vozila imaju mehaničke rampe za ulazak invalida, klimatizovana su i sa unutrašnjim video nadzorom.Kapacitet putnika je 40 mesta za sedenje i 100 mesta za stajanje.

Novi "Solaris" autobusi imaju adekvatno rashlađivanje vozila leti, kao i veoma dobro grejanje u zimskim uslovima vožnje.

"Pošto su nova vozila opremljena sa devet kamera (dve spoljašnje i sedam u putničkom prostoru) očekujemo da će to uticati na smanjenje broja napada na vozače i uopšte na smanjenje broja konfliktnih situacija u vozilu", navedeno je u GSP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track