APEKS ODGOVARA SINDIKATIMA GSP: Beograd nije uložio ni dinar u uvođenje Bus plusa!
Foto: Nemanja Pančić

Javni prevoz u Beogradu

APEKS ODGOVARA SINDIKATIMA GSP: Beograd nije uložio ni dinar u uvođenje Bus plusa!

Beograd -
Apeks ističe da je, činjenica da pismo sindikata GSP predsedniku Privremenog organa, pred javnošću i nadležnima konačno otvara prava pitanja i probleme javnog saobraćaja Beograda – kome, zapravo, i iz kojih razloga, ne odgovara sistem BusPlus

BEOGRAD - Povodom pisma tri sinidikata GSP Beograd koje je bilo upućeno predsedniku Privremenog organa Beograda Siniši Malom sa zahtevom da se poništi ugovor Grada sa Apeksom koja implementira sistem BusPlus oglasila se i ova kompanija.

- Šokirani smo hrabrošću sindikata i načinom na koji otvoreno obmanjuju Privremeni organ i građane Beograda. Podsećamo da grad Beograd nije uložio ni jedan dinar u uvođenje BusPlus sistema niti u višemilionsku investiciju za softver i aparate koju u celosti snosi konzorcijum, kaže u svom saopštenju kompanija Apeks solušn tehnolodži.

Kompanija Apeks kaže da uvođenje sadašnjeg sistema kroz provere i poređenje podataka ukazalo je na krađe u broju pređenih kilometara, manipulacije informacijama o izašlim vozilima, kao i druge teške nepravilnosti.

- Zato verujemo da je istnita tvrdnja sindikata da je naplata karata bila najprofitabilniji deo u GSP-u, ali samo za manji deo zaposlenih, obzirom da je javnosti poznato da je u godinama pre uvođenja sistema BusPlus bilo organizovanog falsifikovanja i ilegalne prodaje mesečnih markica, što je rezultiralo hapšenjem i procesuiranjem jednog broja zaposlenih, kaže se u saopštenju.

Apeks ističe da je, činjenica da pismo sindikata GSP predsedniku Privremenog organa, pred javnošću i nadležnima konačno otvara prava pitanja i probleme javnog saobraćaja Beograda – kome, zapravo, i iz kojih razloga, ne odgovara sistem BusPlus.

Oni isitču da je sistem Bus plus isključivo u službi građana i grada Beograda, i svakodnevno doprinosi

životu porodica i kroz popuste koji mogu da ostvare sa BusPlus karticom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track