OTKRIVEN POMAHNITALI VOZAČ: Slupao pet vozila, pa ukrao tablice da zavara trag!
Foto: Kurir

Karambol u ulici Ilije Garašanina

OTKRIVEN POMAHNITALI VOZAČ: Slupao pet vozila, pa ukrao tablice da zavara trag!

Beograd -
Pred svitanje, vozač BMW u punoj brzini prošao je ulicom Ilije Garašanina i pokupio pet automobila, a neke i gotovo potpuno uništio, a zatim uzeo tablicu sa jednog od vozila i pobegao. Inače, automobil nije njegov, već ga je pozajmio od prijatelja

BEOGRAD - Policija je pronašla vozača koji je u sredu ujutru na parkingu u Beogradu slupao pet automobila. On je uzeo registarske tablice drugog vozila, misleći da su njegove, i stavio ih u svoj auto, kako bi prikrio delo koje je učinio. Međutim, policija ga je ubrzo pronašla.

Pred svitanje, bez svedoka, vozač BMW u punoj brzini prošao je ulicom Ilije Garašanina i pokupio pet automobila, a neke i gotovo potpuno uništio. Zatim je uzeo tablicu sa jednog od vozila i pobegao. Inače, automobil nije njegov, već ga je pozajmio od prijatelja.

Vlasnik jednog od oštećenih vozila Dragoljub Lazarević priča kako ga je policija probudila u sred noći da mu javi da je njegov auto na parkingu oštećen.

"Kad sam došao i video potpuno uništen auto, bio je zarotiran za 180 stepeni, u smeru ka Svetogorskoj ulici. Nisam mogao da verujem svojim očima", priča Lazarević.

Policija je otkrila počinioca, a kako kaže policijski komandir Goran Ivančev na mestu događaja bile su otpale registarske tablice vozila koja su oštećena.

"Vozač koji je pobegao sa lica mesta, uzeo je registarske tablice drugog vozila, misleći da su to njegove, stavio u svoje vozilo, kako bi prikrio delo koje je učinio", kaže Ivančev.

Prema njegovim rečima, bilo je potrebno manje od 24 časa da se pronađe vozač, utvrdi vlasnik vozila i procesuira.

Kako ističu u osiguravajućoj kući, kada se ošteti više vozila vlasnici će biti obeštećeni na osnovu polise automobila koji je prouzrokovao udes. To se odnosi i na totalnu štetu.

"Totalna šteta predstavlja razliku vrednosti vozila pre udesa i vrednosti ostatka vozila, odnosno oštećenog vozila. U slučaju da je razlika manja od cene popravke, isplaćuje se totalna šteta", kaže direktor sektora za procenu i likvidaciju štete "Delta đenerali" Ivan Bulajić.

Na novobeogradskom policijskom placu trenutno se nalazi oko stotinu vozila u prekršajnom postupku.

"Veštaci saobraćajne struke vrše vanredni tehnički pregled, kako bi se utvrdilo tačno stanje vozila u momentu nezgode, gde se sačinjavaju spisi o utvrđenom tehničkom pregledu, koji dopunjuju uviđajnu dokumentaciju i prosleđuju tužilaštvu na dalju nadležnost", kaže Ivančev.

U slučaju da je reč o vozilu stranih registarskih tablica za štetu je nadležno strano osiguranje.

"Oštećeni treba da se obrate Udruženju osiguravača Srbije, da od njih dobiju informaciju ko je korespodentni partner tog osiguranja u Srbiji. Po dobijanju te informacije, obraćaju se njemu i ceo postupak štete ide isto kao da je šteta izazvana krivicom domaćeg osiguravača", objašnjava Bulajić.

Zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja usled prebrze vožnje, kao što je ovde bio slučaj, zakon je izričit - sledi visoka novčana kazna, ili kazna zatvora do 45 dana.

Policijska statistika govori da je u ovoj godini više od 1.600 vozača pobeglo sa lica mesta, ali je zato 1.480 pronađeno, što je 92 odsto.

http://www.youtube.com/watch?v=OUSEHA-AMLk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track