STEFANOVIĆ: Izbori u Beogradu u prvoj polovini marta!
Foto: Marina Lopičić

Odlučeno

STEFANOVIĆ: Izbori u Beogradu u prvoj polovini marta!

Beograd -
Zakonski rokovi inače propisuju da se izbori za novu lokalnu vlast u glavnom gradu moraju održati do sredine marta

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će izbori u Beogradu biti održani u prvoj ili drugoj nedelji marta.

"Svakako ću raspisati izbore u zakonskom roku. Očekujem da budu održani u prvoj ili drugoj nedelji marta", rekao je Stefanović.

On je dodao da je poslednji datum kada izbori treba da budu održani 16. mart.

Stefanović je izjavio da još nema stranačkog stava o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora i podsetio da na poslednjoj sednici Predsedništva SNS nije postignut konsenzus o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora i da se od tada ništa nije promenilo.

Na pitanje da li naprednjaci o tome mogu da odluče do Božića, Stefanović je rekao da nema informaciju da će sledeća sednica Predsedništva SNS biti održana do 7. januara i dodao da će odluku o održavanju sednice doneti lider stranke Aleksandar Vučić.

Stefanović je ponovio svoj stav da Skupština Srbije treba da radi efikasnije i sa većom većinom koja će biti sposobna da "iznese neke teške stvari na svojim leđima" i dodao da nije siguran da će aktuelni saziv imati snagu da iznese sve bolne rezove koji su neophodni.

Zakonski rokovi inače propisuju da se izbori za novu lokalnu vlast u glavnom gradu moraju održati do sredine marta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track