SINIŠA MALI: Za završetak Makiša 2 potrebno još 5,3 miliona evra!
Foto: Tanjug

Grad Beograd obezbediće sredstva

SINIŠA MALI: Za završetak Makiša 2 potrebno još 5,3 miliona evra!

Beograd -
Novac će biti obezbeđen iz sredstava grada bez dodatnih zaduženja. Pokušaćemo da uštedama na drugim stvarima stvorimo prostor za finansiranje investicija. Obezbedićemo snadbevanje vodom i za to vredi nalaziti novac, rekao je Mali
1 / 10 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Za završetak fabrike vode "Makiš 2" potrebno je još 5,3 miliona evra, koji će biti obezbeđeni iz sredstava Grada Beograda, bez dodatnih zaduživanja, kako bi probni rad počeo 1. septembra, a fabrika zvanično puštena u rad krajem godine.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali rekao je, prilikom obilaska postrojenja, da je "Makiš 2" izuzetno važna investicija koja će obezbediti snadbevanje grada vodom u sledećih dvadeset godina.

"Novac će biti obezbeđen iz sredstava grada bez dodatnih zaduženja. Pokušaćemo da uštedama na drugim stvarima stvorimo prostor za finansiranje investicija. Obezbedićemo snadbevanje vodom i za to vredi nalaziti novac", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, izvođači radova, izraelska firma "Tahal", htela je da raskine ugovor jer grad nije ispunio obaveze, ali je dogovoreno da Beograd ispuni obaveze kako bi se što pre nastavili radovi i do 1. septembra postrojenje bilo spremno za probni rad.

"Probna proizvodnja traje četiri meseca, fabrika bi zvanično trebalo da bude puštena u rad krajem godine", rekao je Mali i podsetio da je gradnja postrojenja počela pre deset godina.

Predsednik Privremenog organa je naglasio da se završetkom postrojenja "Makiš 2" stvaraju uslovi za rekonstrukciju "Makiša", čime će biti obezbeđeno vodosnadbevanje zdravom i čistom vodom u sledeće dve decenije.

V.d. direktora Vodovoda i kanalizacije Svetozar Cvetković rekao je da će nakon otvaranja "Makiša 2" i rekonstrukcije "Makiša" ceo grad imati uredno snadbevanje u sledeće dve decenije. Cvetković je naglasio i da građani ne treba da brinu o kvalitetu vode u Beogradu, koji je na visokom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track