PRVI SNEG NIJE IZNENADIO: BG ulice očišćene i prohodne
Foto: Nebojša Mandić

Zabelelo se oko ponoći

PRVI SNEG NIJE IZNENADIO: BG ulice očišćene i prohodne

Beograd -
Sneg će nastaviti da pada i u toku dana. Ulice je čistilo 70 kamiona, 28 multikarova i pet specijalnih vozila, koja će ostati na ulicama

BEOGRAD - Ulice prvog prioriteta u Beogradu jutros su očišćene i čiste ce čitavog dana pa zimsku službu Beograd puta prvi sneg u 2014. godini nije iznenadio, rečeno je u toj službi.

"Meteorolozi su uredno najavili sneg i mi smo ga spremno dočekali, očistili smo ulice prvog prioriteteta, a tokom noći smo počeli da čistimo i ulice drugog prioriteta", rečeno je u Beograd putu.

Ulice je čistilo 70 kamiona, 28 multikarova i pet specijalnih vozila, koji će biti na ulicama grada i tokom dana. Sneg u Srbiji počeo je da pada juče, a prvi sneg u Beogradu pao je oko ponoći. Kako je rečeno u Hidrometeorološkom zavodu Srbije, tokom dana se ne očekuje prestanak padavina.

Vozila GSP redovno saobraćaju

Zbog vremenskih uslova i nešto smanjene vidljivosti vozila gradskog prevoza u Beogradu otežanije se kreću, ali nema većih problema u saobraćaju, rečeno je u Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd".

Zbog zaleđene mreže sva vozila na tramvajskim i trolejbuskim linijama nisu jutros izašla na gradske ulice na vreme, ali su sada ti problemi otklonjeni, izjavio je glavni dispečer GSP-a Radovan Stojadinović.On je istakao da nijedna autobuska, tramvajska ili trolejbuska linija nije skraćena, već sve saobraćaju do kraja.

Sneg čisti i 436 radnika Čistoće

Zbog snežnih padavina 436 radnika "Zelenila Beograd" je angažovano na čišćenju snega od šest časova ujutru, saopštili su danas iz tog javnog preduzeća. Kako su naveli, prioritet su 135 stajališta javnog gradskog prevoza, površine ispred gradskih i državnih organa i centralne staze u parkovima.

Potom će se čistiti staze i stepeništa u parkovima, trotoari oko parkova i prilazi parkovima, a zatim trotari, stepeništa i staze u stambenim naseljima. Od potrebne meanizacije danas je angažovano 17 putara, pet kipera, dva FAP kamiona, osam Multikara, četiri Vilija, 17 zglobnih traktora i 10 freza. U toku noći Dežurna služba JKP "Zelenilo Beograd" je intervenisala sedam puta, uglavnom zbog prelomljenih grana, a do pucanja grana dolazilo je zbog pojačanog vetra i ledene kiše koja padala tokom noći. Kako se navodi u saopštenju, ekipe "Zelenila Beograd" i danas su spremne za sve vrste intervencija na stablima.

Za sve slučajeve prelomljenih grana i stabala, sugrađani se mogu obratiti Dežurnoj službi, na broj telefona 011-2650-683. Pozivanje Dežurne službe moguće je i preko Gradskog centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track