U udesima kod Bubanj potoka i na Karaburmi povređena dva muškarca
Foto: Zorana Jevtić

Hitna pomoć

U udesima kod Bubanj potoka i na Karaburmi povređena dva muškarca

Beograd -
Nesreća se dogodila oko 22 časa, a vozač automobila zadobio je povrede noge i lica

BEOGRAD - Tokom noći i jutra u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Muškarac star oko 45 godina, vozač, u udesu koji se dogodio jutros oko 6.10 časova kod naplatne rampe Bubanj potok, zadobio je razderotinu na glavi i istezanje vrata, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Muškarac star oko 60 godina je u udesu oko 22.15 časova na uglu ulica Pere Ćetkovića i Garsije Lorke zadobio povrede nosa, jagodične kosti i potkolenice, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 100 intervencija od kojih 11 na javnim mestima, a lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i srčani bolesnici, precizirala je Macura.

Macura je savetovala građanima ostanak kod kuća, a onima koji moraju da izađu u spoljnu sredinu, adekvatno i slojevito oblačenje i pogotovu deci, nošenje vunenih šalova i kapa.

Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje obuće sa gumenim đonom, oprez u saobraćaju i hodu na trotoarima zbog poledice i uzimanje toplih napitaka, čajeva, limunada, vitamina i voća.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja