BAČEN NOVAC: Seve i Čola ojadili Srbiju za deset miliona

Bruka: Kako je Pajtićev miljenik trošio naše pare

BAČEN NOVAC: Seve i Čola ojadili Srbiju za deset miliona

Društvo -
Rasipnik: Milivoj Vrebalov, bliski saradnik Bojana Pajtića u vreme dok je bio gradonačelnik Novog Bečeja, potpisivao ugovore o basnoslovnim honorarima za pevače

BEOGRAD - Proslavio se.Milivoj Vrebalov, potpredsednik Skupštine Vojvodine i jedan od najbližih saradnika pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, u vreme dok je bio gradonačelnik Novog Bečeja (2006-2012), dičio se gradskom manifestacijom Velikogospojinski dani, ali se prećutkivalo da su za organizaciju izdvajane stotine hiljade evra! Tako je, kako saznajemo, za samo četiri-pet sati pevanja hrvatske pevačice Severine Vučković i domaće zvezde Zdravka Čolića 2008. godine Vrebalov iskeširao čak 113.788 evra, odnosno oko deset miliona dinara!Častio se svirkomNa osnovu ugovora, u koje je Kurir imao uvid, za Čolićev koncert, koji je održan 23. avgusta 2008, plaćeno je 66.778 evra, a za nastup Vučkovićeve dan kasnije 47.000 evra.- Ti nastupi su u javnosti predstavljeni kao veliki uspeh, a cilj je bila turistička promocija našeg malog vojvođanskog mesta. Ali date su basnoslovne pare, a efekti su minimalni - navodi izvor Kurira.Vrebalov je, inače, sam doneo odluku o angažovanju pevača i potpisivao ugovore o njihovim honorarima.U odluci od 4, jula koju je potpisao Vrebalov navodi da će se sredstva za nastupe obezbediti od donatora - BD „Agro Dobanovci“, Metals banke, „Nehe grupe“, AD „Poleta“ iz Bečeja, NIS Novi Sad, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Izvršnog veća Vojvodine.Uludo trošen novac- Čak i da je novac obezbeđen od donatora, zar on nije mogao biti svrsishodnije iskorišćen - kaže naš sagovornik.Ugovor između opštine Novi Bečej, koji je potpisao Vrebalov, i firme „Lark biznis S. A.“, koja je zastupala Severinu, potpisan je 4. jula 2008.- Organizator (opština, prim. aut.) obavezuje se da o svom trošku obezbedi svu potrebnu opremu i tehniku, odnosno razglas, rasvetu i električnu energiju za napajanje svih uređaja u svrhu održavanja koncerta ... Organizator se obavezuje da obezbedi i hotelski smeštaj u N. Bečeju, dogovorno u skladu s renomeom umetnika (?!) ... ishranu tokom boravka... - navedeno je u ugovoru.Predsednik Skupštine opštine Novi Bečej Saša Maksimović kaže da je to loše potrošen novac:- Bolje da je potrošen na izgradnju industrijske zone, a ne na zabavu.Vrebalov juče nije želeo da govori na ovu temu.- Pozdravljam vas, živi i zdravi bili - kazao je i prekinuo vezu.

Severina Vučković i Zdravko Čolić
Severina Vučković i Zdravko Čolić

DokaziPRIZNAO NENAMENSKO TROŠENJE NOVCAMilivoj Vrebalov je, kako je Kurir pisao, priznao da je nenamenski trošio budžetski novac Novog Bečeja, kupovao odbornike, kao i da ima sopstvenu tarifu kad je o mitu reč - dva-tri miliona, što se vidi na snimku objavljenom na Jutjubu. Na prethodno objavljenom zapisu zabeleženo je kako Vrebalov preti nepoznatom čoveku da će ga „ubiti kao kera“ ako nešto (ne čuje se šta) ne bude funkcionisalo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track