BEOGRAD: Nema povređenih zbog nevremena, zelenilo intervenisalo 111 puta!
Foto: Beoinfo

Pune ruke posla za vikend

BEOGRAD: Nema povređenih zbog nevremena, zelenilo intervenisalo 111 puta!

Beograd -
Beograđani mogu da prijavljuju slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu naneti materijalnu štetu ili ugroziti bezbednost građana, objekata i instalacija, dežurnoj službi na telefon 2650-683

BEOGRAD - Tokom vikenda, zbog olujnog vetra bilo je više od 80 intervencija na semaforima širom Beograda, ali je izbegnuto povređivanje građana i veća materijalna šteta, saopštili su danas iz gradske uprave Beograda.

Služba za svetlosnu signalizaciju JKP "Beograd put" imala je tokom vikenda četiri puta više intervencija u odnosu na broj koji se dešava tokom vremenskih nepogoda, a čak desetak puta više nego u prosečnim dnevnim dežurstvima. Kako se navodi u saopštenju, ekipe "Beograd puta" su sanirale većinu štete, a na još tri raskrsnice u Mirijevu, Batajnici i na Voždovcu popravke su u toku.

Ekipe "Zelenila" su intervenisale 111 puta i to u 30 slučajeva na javnim zelenim površinama, dok su ostale bile na privatnim posedima. Intervencije su vršene po pozivu građana, a sanirane su napukle i polomljene grane.

Beograđani mogu da prijavljuju slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu naneti materijalnu štetu ili ugroziti bezbednost građana, objekata i instalacija, dežurnoj službi na telefon 2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. JP "Gradsko stambeno" je od četvrtka do nedelje imalo više od stotinu intervencija u Beogradu.

Najviše prijava stanara je bilo zbog dotrajalih limenih krovova koje je olujni vetar podizao ili pretio da ih odvali. Dežurne ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i JKP "Javno osvetljenje" nisu imale vanredne intervencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track