Mali: Vrlo smo blizu potpisivanju ugovora za Beograd na vodi!
Foto: Fonet

Savetnik prvog potpredsednika vlade

Mali: Vrlo smo blizu potpisivanju ugovora za Beograd na vodi!

Beograd -
"Projekat Beograd na vodi je jedan od projekata koji će sigurno pokrenuti Beograd", istakao je Mali na Koponik biznis forumu

KOPAONIK - Savetnik prvog potpredsednika vlade Siniša Mali je izjavio danas da je Srbija "vrlo blizu" potpivanju ugovora sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za projekat "Beograd na vodi", kao i da je ća investicija biti vredna 3,1 milijardu dolara, samo za gradnju.

"Projekat Beograd na vodi je jedan od projekata koji će sigurno pokrenuti Beograd", istakao je Mali na Koponik biznis forumu.

Ta investicija će, kako je rekao, sigurno pokrenuti građevinsku industriju Srbije, a samim tim i privredu u celini.

Taj projekat će ubrzati i završetak buduće glavne železničke stanice Prokop, nove autobuske stanice, zatim obilaznice oko Beograda od Bubanj Potoka do Vinče i Pančeva, kao i izgradnju beogradskog metroa, naveo je Mali.

"Mi smo prošle nedelje imali prvu sednicu nove radne grupe oko izgradnje beogradskog metroa, kako bi se projekat Beograd na vodi, izgradnja Prokopa i nove autobuske stanice uzeli u obzir prilikom gradnje metroa i mi to vrlo brzo možemo da pokrenemo, ne možemo još, ali možemo sledeće godine", istakao je Mali, koji je predsednik Privremenog organa Beograda.

"To je način na koji grad Beograd može da privuče nove stanovnike i da raste i da ima dodatne prihode i to je jedan od primera kako treba raditi u narednom periodu", naveo je Mali.

On je rekao i da je nedavno razgovarao sa ambasadorom Japana o kreditu od skoro milijardu evra za kanalizaciju u Beogradu, s obzirom da trećina prestonice nema kanalizacionu mrežu.

Mali je, takođe, najavio da će već u ponedeljak početi prvi radovi na renoviranju stare zgrade Beogradske zadruge, u Karađorđevo ulici, koja će postati centar za promociju projekta "Beograd na vodi", kao i za prodaju stambenog prostora. Na tom mestu će, kako je rekao, svako moći da vidi projekte, makete, ili da kupi stambeni prostor koji će biti građen na toj lokaciji. Mali je ukazao da je reč o lepoj zgradi koju niko nije "takao" poslednjih 40 godina.

On je dodao da će nakon formiranja nove vlade, biti osnovano posebno preduzeće "Beograd na vodi" koje će biti zaduzeno za realizaciju tog projekta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track