SINIŠA MALI: U četvrtak moguće konačno rešenje za Bus plus!
Foto: Zorana Jevtić

Razgovor sa turskim partnerima

SINIŠA MALI: U četvrtak moguće konačno rešenje za Bus plus!

Beograd -
Mali je dodao da postoje dva realna rešenja za Bus plus, pa će se ili napraviti neka promena samog ugovora ili će Grad Beograd sam krenuti u organizovanje sistema koji se neće zvati "Bus plus", nego drugačije

BEOGRAD - Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će u četvrtak, 3. aprila, biti održan sastanak predstavnika grada i turskih partnera, a nakon toga bi trebalo da se zna konačno rešenje za "Bus plus" sistem.

"Problem rešavanja Bus plusa je vrlo kompleksan. Mi smo u kontaktu i pregovaramo sa turskim partnerima i naredni sastanak će biti u četvrtak u Skupštini grada i mislim da će to biti finalni sastanak gde ćemo znati konačno rešenje za Bus plus", rekao je Mali.

On je dodao da postoje dva realna rešenja za Bus plus, pa će se ili napraviti neka promena samog ugovora ili će Grad Beograd sam krenuti u organizovanje sistema koji se neće zvati "Bus plus", nego drugačije.

"Ideja nam je da napravimo kompromis sa njima i da vidimo da li možemo da organizujemo taj sistem kako bi više odgovarao Beograđanima, a ako možemo, možemo, ako ne, ići ćemo u taj sistem sami", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, postoje modaliteti za rešanje pitanja "Bus plus" sistema i pregovori traju već mesec i po dana, a ti razgovori nisu ni jednostavni ni kratki.

"Ali, mislim da ćemo u četvrtak preseći na jedan ili drugi način", rekao je Mali.

Na pitanje da li će morati da se plaća odšteta ukoliko se raskine ugovor sa firmama koje su sada uključene u rad "Bus plus" sistema, Mali je rekao da je to stvar pravne analize i da ne bi sada želeo da ulazi u to.

Mali je rekao da treba sačekati razgovore u četvrtak, kada će javnost biti upoznata sa novim informacijama vezanim za "Bus plus" sistem i sa sledećim koracima koje Gradska uprava namerava da sprovede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track