AKCIJA ZELENILA U BEOGRADU: Počelo košenje travnatih površina!

Uređenje grada

AKCIJA ZELENILA U BEOGRADU: Počelo košenje travnatih površina!

Beograd -
Na košenju je svakodnevno angažovano od 180 do 220 radnika Zelenila Beograd, koji dnevno pokose površinu od oko 50 hektara

BEOGRAD - Površine koje su svrstane u prvu kategoriju, a to su najznačajniji parkovi i parteri, kosiće se od deset do dvadeset puta tokom ove godine.

Parkovske površine šireg centra grada, svrstane su u drugu i treću kategoriju, a košenje ovih površina predviđeno je od sedam do devet puta.

Skverovi i zelenilo duž saobraćajnica, koje pripadaju četvrtoj kategoriji kose se sedam puta godišnje.

Površine koje pripadaju stambenim naseljima svrstane su u petu, dok delimično uređene površine pripadaju šestoj kategoriji i te površine će se kositi u zavisnosti od potreba.

"Na košenju je svakodnevno angažovano od 180 do 220 radnika Zelenila Beograd, koji dnevno pokose površinu od oko 50 hektara.

Prema utvrđenoj dinamici, do kraja meseca maja obaviće se prvo košenje svih površina iz redovnog programa održavanja Zelenila Beograd", piše u saopštenju tog komunalnog preduzeća.

Zelenilo Beograd navodi da ove godine košenje zahteva vanredne napore zbog ranog početka vegetacije i vremenskih prilika koje karakteriše smenjivanje padavina i sunčanih intervala.

Košenje zelenih površina je Zelenilo Beograd ove godine počelo 25. marta, a košenje travnatih površina koji se nalaze u stambenim naseljima počelo je 4. aprila.Ukupna površina travnjaka u gradu o kojoj brigu vodi Zelenilo Beograd prostire se na 2013,74 hektara, piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track