GORAN VESIĆ: Planirano zatvaranje DIF-a, pa Arene i Pionira
Foto: Zorana Jevtić

Smanjivanje kolektivnih centara

GORAN VESIĆ: Planirano zatvaranje DIF-a, pa Arene i Pionira

Beograd -
Važno da se popiše šteta i mi imamo rok do 30. maja da to završimo, a onda će se vršiti procena štete koja mora biti adekvatna i realna, a na osnovu koje će Grad i Republika da apliciramo za novac iz određenih fondova, rekao je gradski menadžer

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će se u narednoj nedelji smanjivati broj kolektivnih centara u Beogradu, da je planirano zatvaranje centra u zgradi starog DIF-a, a da će se polako zatvarati Arena, Pionir.

Versić je ukazao da, kada se dozvoli povratak Obrenovčana, neće biti potrebe za tako velikim centrima, jer oni nisu adekvatni za smeštaj ljudi.

"Ukoliko bude ljudi kojima su uništene kuće i nemaju gde da se vrate u dogovoru sa opštinom Obrenovac rešavaćemo takve slučajeve, dok se njihove kuće ne poprave", rekao je gradski menadžer.

Komentarišući to što se na društvenim mrežama pojavilo da se kućni ljubimci tretiraju na način koji nije dostojan živih bića, on je rekao da su to dezinformacije i da se veterinari i ministarstvo poljoprivrede bore za svako živo biće.

"Kako se spašavaju ljudi, tako se spašavaju i životinje. Kućni ljubimci se odvoze u azil i tamo vlasnici dolaze po njih i preuzimaju ih. Radi se na tome da se spase svaka životinja. To su dezinformacvije na društvenim mrežama", kaže Vesić. On je naglasio da nakon bitke za spašavanje života, sada je najvažnije stvoriti uslove za povratak ljudi, da će sledeći korak biti procena štete i obezbeđivanje uslova da se ta šteta nadoknadi.

"U ovom trenutku je važno da se popiše šteta i mi imamo rok do 30. maja da to završimo, a onda će se vršiti procena štete koja mora biti adekvatna i realna, a na osnovu koje će Grad i Republika da apliciramo za novac iz određenih fondova", kaže Vesić.

On je rekao da su pravna lica u Obrenovcu delimično bila osigurana, a da fizička lica uglavnom nisu. Vesić je naveo da se već radi proceni štete u gradskim opštinama u Grockoj, Lazarevcu, Rakovici, kao i da je grad formirao komisiju za klizišta na čijem čelu je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track