Gašić: Od danas 24 sata sa građanima Obrenovca!
Foto: Dragana Udovičić

Ministar vojni na terenu

Gašić: Od danas 24 sata sa građanima Obrenovca!

Beograd -
Vojska Srbije će tokom dana postaviti dve velike vojne bolnice, a biće raspoređeni i pripadnici Atomsko -biološko-hemijske odbrane (ABHO) koji će obavljati asanaciju i dezinfekciju terena

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić, koga je Vlada Srbije danas postavila za koordinatora svih aktivnosti na otklanjanju posledica poplava i pružanja pomoći građanima u Obrenovcu, rekao je da je dobio zadatak da učini sve kako bi se u što skorije vreme uspostavio i vratio normalan život u tu opštinu.

Vojska Srbije će tokom dana u Obrenovcu postaviti dve velike vojne bolnice, a biće raspoređeni i pripadnici Atomsko -biološko-hemijske odbrane (ABHO) koji će obavljati asanaciju i dezinfekciju terena.

Gašić, koji je posle otvaranja panevropskog kongresa vojne medicine otišao za Obrenovac, rekao je novinarima da će on i pripadnici Vojske Srbije od danas 24 sata biti na terenu sa građanima te opštine.

"U roku od četiri sata postavićemo dve velike vojne bolnice i kompletan ABHO sa svim vodovima biće tamo", rekao je on.Prema njegovim rečima, u Obrenovac će biti poslata i veterinarska služba, sve slobodne mašine iz ovog kraja kojima vojska raspolaže, kao i veliki broj vojnika.

Gašić je rekao i da do petka mora da bude završena asanacija, čišćenje i dezinfekcija terena.Gašić je prethodno otvorio 3. Panevropski kongres vojne medicine na Topčideru.

Gašić će, u ime Vlade Srbije, rukovoditi aktivnostima na obezbeđivanju životnih uslova u Obrenovcu i pružanju pomoći građanima i organizacijama koji su pretrpeli štete i otklanjanju posledica poplava, navedeno je u saopštenju posle današnje sednice Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja