NASELJE SKELA: Nemačka donirala humanitarnu pomoć socijalno ugroženom stanovništvu!
Foto: Kurir

Prvi put dobili neophodnu pomoć

NASELJE SKELA: Nemačka donirala humanitarnu pomoć socijalno ugroženom stanovništvu!

Beograd -
Distribucija je obuhvatila 90 ugroženih domaćinstava koji su izabrani u saradnji sa predstavnicima mesne zajednice Skela, a u toku projekta, čija implementacija traje dva meseca, podrška će biti pružena ukupno 550 porodica“ rekao je Ivan Marin, direktor Arbeiter-Samariter- Bund

OBRENOVAC – Nemačka organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) je, u saradnji sa mesnom zajednicom Skela, u subotu, obezbedila neophodne pakete hrane, lične i kućne higijene, posteljine, kao i pakete za čišćenje kuća i okućnica za oko 90 porodica.

Pomoć je podeljena u subotu 12 časova ugroženom stanovništvu Skele kojima do sada nije stizala neophodna pomoć.

Humanitarna akcija je deo projekta koji sporvodi ASB, a finansira Vlada Savezne Republike Nemačke. Ovo je treća isporuka pomoći u okviru projekta koji iznosi oko 13 miliona dinara, a implementira se u opštinama Obrenovac, Krupanj i Valjevo.

„Distribucija je obuhvatila 90 ugroženih domaćinstava koji su izabrani u saradnji sa predstavnicima mesne zajednice Skela. Do sada smo isporuke organizovali u opštinama Krupanj i Valjevo, a u toku projekta, čija implementacija traje dva meseca, podrška će biti pružena ukupno 550 porodica“ rekao je Ivan Marin, direktor Arbeiter-Samariter- Bund na podeli paketa u MZ Skela.

ASB je od početka poplava pružila pomoć ugroženim građanima opština Krupanj, Valjevo, Ljig, Mali Leskovac i Obrenovac, a planirane su i aktivnosti čišćenja i obnove stradalih kuća, obezbeđivanje novih parcela, kao i nameštaja.

" Humanitarna pomoć koju je nemačka organizacija Arbeiter-Samariter-Bund dopremila podeljena je porodicama sa decom sa invaliditetom, invalidima i socijalno ugroženim porodicama. Ovom podelom obuhvaćeni su i raseljeni sugrađani iz Obrenovca, koji su spas od bujice i privremeni smeštaj pronašli u Skeli, kao i porodicama koje su te ljude primili u svoje kuće, izjavio je predsednik MZ Skela Života Žića Mirčetić.

On dodaje da su ovom pomći obuhvaćena domaćinstva u naselju Vrhovi u Skeli čijih je 10 kuća za vreme nedavnih obilnih kiša i bujičnih poplava bilo potopljeno, kao i domaćinstva čije je zemnljište sa usevima poplavljeno.

“ Pomoć nemačke humanitarne organizacije je dobro došla za sve socijalno ugrožene i raseljenje koji žive u Skeli, posebno za one ljude čije je zemljište s usevima i dalje potpljeno, kaže Mirčetić i dodaje:

“ Ovim putem se zahvaljujem Vladi Savezne Republike Nemačke ,kao i humanitarnoj organizaciji Arbeiter-Samariter-Bund jer nisu zaboravili na ugrožene i raseljene sa poplavljenih područija koje su našli smeštaj u Skeli, izjavio je predsednik MZ Skela Života Žića Mirčetić.Organizacija Arbeiter-Samariter-Bund je nemačka nevladina organizacija koja već 23 godine na području Balkana pomaže najugroženim grupama stanovništva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track