Vesić: Vojvode Stepe biće jedna od najlepših ulica
Foto: Beta

Radovi počinju za vikend

Vesić: Vojvode Stepe biće jedna od najlepših ulica

Beograd -
Biti uređeni kanalizacija, vodovod, toplovod, da će sve instalacije biti zamenjene i da će biti nova kontaktna mreža za tramvaje

BEOGRAD - Menadžer grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će za vikend početi rekonstrukcija Ulice Vojvode Stepe, koja će po završetku svih radova za godinu dana, biti kompletno nova ulica sa potpuno izmenjenom infrastrukturom i jedna od najlepših u prestonici.

Vesić je najavio da će rekonstrukcija Ulice Vojvode Stepe na Voždovcu početi u noći izmedu 12. i 13. jula, a da će pravi radovi krenuti 17. jula.

Rekonstrukcija će se obaviti u fazama, pa će tako prva faza biti obavljena u delu Ulice Vojvode Stepe od Ulice Ljube Vučkovića do Ulice Save Maškovića, počev od 17. jula, a trajaće do 10. oktobra, rekao je Vesić.Menadžer grada Beograda je najavio da će se "27. jula ući u deo od Ljube Vučkovića do Nikšićke ulice i taj deo ulice će se raditi do 19. novembra".

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Vesić je objasnio da će biti uređeni kanalizacija, vodovod, toplovod, da će sve instalacije biti zamenjene i da će biti nova kontaktna mreža za tramvaje. On je najavio da će se tramvajske šine nalaziti na sredini ulice, da će biti 275 novih parking mesta, da će postojati po jedna kolovozna traka i da će se podići kvalitet života građana i cena stanova u tom kvartu. Menadžer grada Beograda je rekao da će biti uređeni i tramvajska okretnica na Banjici i skver Autokomanda.

Vesić je istakao da je odštampano 10.000 letaka u kojima se obavestavaju građani, koji žive u Ulici Vojvode Stepe i okolnim ulicama, o svim izmenama. Na tom letku će biti broj telefona koji će biti otvoren samo za te građane i oni će moći da jave Skupštini grada, ukoliko imaju bilo kakvih problema prilikom rekonstrukcije, rekao je Vesić. On je najavio da će od subote 12. jula od 22 časa stupiti na snagu novi red vožnje u tom delu grada, koji će važiti do 10. oktobra.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Biće ukinute tramvajske linije 9, 10 i 14, a umesto njih će biti uvedene dve nove autobuske linije 9 A i 9 L, rekao je Vesić. Vozila na liniji 9 A saobraćaće od Trga Slavija do Banjice, a vozila na liniji 9 L od Donjeg Kalemegdana do Bloka 45, najavio je Vesić. On je dodao da će i linija 6 biti pojačana i da će biti nekih izmena i na liniji 33, dok će u ovom periodu vozila na linijama 18 i 39 saobraćati bez promena.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja