BEOGRAD: Gradsko veće donelo predloge o osnivanju nove škole, podizanju spomenika i regulaciji ulica
Foto: Kurir

Priprema za sednicu skupštine grada

BEOGRAD: Gradsko veće donelo predloge o osnivanju nove škole, podizanju spomenika i regulaciji ulica

Beograd -
Na narednoj sednici skupštine grada naći će se predlog za osnivanje Osnovne škole Danilo Kiš u naselju Stepa Stepanović, plan detaljne regulacije Vojvođanske ulice kao i o podizanju spomenika ruskim i srpskim vojnicima pogunilim u Prvom svetskom ratu

BEOGRAD - Gradsko veće grada Beograda donelo je danas nekoliko predloga odluka koje će se naći na narednoj sednici Skupštine grada, a među njima je i predlog za osnivanje Osnovne škole "Danilo Kiš" u naselju Stepa Stepanović.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Gradsko veće je predložilo i rešenje o davanju saglasnosti na unošenje imena Beograda u poslovno ime društva sa ograničenom odgovornošću "Beograd na vodi".

Na 13. sednici Veća, doneta je dopuna odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, kojom se otvara istureno odeljenje Muzičke škole "Petar Konjović" u Osnovnoj školi "22. oktobar" u Surčinu.

Članovi Gradskog veća usvojili su i predlog plana detaljne regulacije za Vojvođansku i Surčinsku ulicu - od saobraćajnice T6 do autoputske obilaznice i od saobraćajnice T6 do saobraćajnice koja povezuje taj pravac sa aerodromom "Nikola Tesla".

Takođe je predložen plan detaljne regulacije bloka između ulica Radoja Dakića, Žarka Miladinovića i Miloša Bandić u opštini Zemun.

Predložena je i izmena odluke o mreži predškolskih ustanova na teritoriji grada, kao i o podizanju spomenika ruskim i srpskim vojnicima pogunilim u Prvom svetskom ratu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track