Beograđani, večeras počinje rekonstrukcija Vojvode Stepe
Foto: Beoinfo

Godinu dana radova

Beograđani, večeras počinje rekonstrukcija Vojvode Stepe

Beograd -
Zbog rekonstrukcije Vojvode Stepe u Skupštini grada su otvoreni telefoni 0800 110 011 (besplatan) i 011 30 80 007 (mobilni), na kojima će građani moći da dobiju sve potrebne informacije, ali i da iznesu pritužbe, ukoliko ih bude bilo

BEOGRAD - Rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe počeće večeras, radovi će trajati godinu dana, odnosno do 11. jula 2015. godine, i izvodiće se etapno, a reč je o investiciji vrednoj oko 19 miliona evra, što su sredstva koja su već obezbeđena.

Tokom radova će biti rekonstruisano 4,5 kilometara ulice, na potezu od Autokomande do tramvajske okretnice na Banjici, a prva deonica radova obuhvatiće deo od Ljube Vučkovića do Save Maškovića.Radovi za koje je kredit uzet pre dve godine od EBRD-a, obuhvatiće sve elemente infrastrukture, a projektom je predviđena potpuna obnova kolovoza i trotoara, tramvajske pruge koja će biti izmeštena na sredinu ulice, kontaktne mreže, saobraćajne signalizacije...Takođe će biti zamenjeno i osvetljenje, a novi izgled dobiće i kružni tok Autokomanda, kao i tramvajska okretnica na Banjici i tehnička okretnica "Trošarina".

Tokom radova će biti izgrađeno 275 novih parking mesta, stajališta gradskog prevoza sa informacionim displejima, a biće potpuno rekonstruisano i ulično osvetljenje, toplovodna i telekomunikaciona mreza, sanirane zelene površine...

Inače, radovi će biti sprovođeni po deonicama i to: deo Ljube Vučkovića - Save Maškovića od 17. jula do 10. oktobra, deo Nikšićka - Ljube Vučkovića radiće se od 27. jula do 19. novembra, a od Save Maškovića do okretnice tramvaja "Banjica" od 20. septembra 2014. do 28. februara 2015. godine.

Kružna raskrsnica Autokomanda radiće se od 1. novembra 2014. do 11. maja 2015. godine u šest faza, a u istom periodu će se sprovoditi radovi na potezu Autokomanda - Triše Kaclerovića.Relacija Vitanovačka - Nikšićka radiće se od 20. novembra 2014. do 20. februara 2015. godine, deo Pukovnika Purića - Vitanovačka od 20. februara do 30. aprila 2015. a deo Triše Kaclerovića - Pukovnika Purića od 1. maja do 11. jula 2015. godine.

Postoji mogućnost da se datumi po deonicama neznatno promene u toku izvodenja, ali se neće menjati rok završetka radova.Zbog rekonstrukcije Vojvode Stepe u Skupštini grada su otvoreni telefoni 0800 110 011 (besplatan) i 011 30 80 007 (mobilni), na kojima će građani moći da dobiju sve potrebne informacije, ali i da iznesu pritužbe, ukoliko ih bude bilo. Osnovni cilj radova je poboljšanje kvaliteta života građana tog dela Beograda.

Radovima je prilagođen i sistem Javnog gradskog prevoza, a novi režim rada GSP-a počinje od večeras u 22 sata i trajaće do 10. oktobra, do kada će se obavljati prva faza radova.Ukidaju se tramvajske linije 9, 10 i 14, a uspostavlja se autobuska linija 9A, koja će saobraćati na relaciji Trg Slavija - Banjica 2.

Ta linija će saobraćati na potezu Trg Slavija, Bulevar oslobodenja, Baštovanska, Paunova, terminus Banjica 2, a vozila će koristiti postojeća stajališta na trasi.Biće uspostavljena i tramvajska linija 9L, koja će ići od Kalemegdana, Donjeg grada, preko Slavije do Bloka 45, dok se linija 6, koja ide od Tašmajdana do Ustaničke, pojačava sa dva vozila radnim danima, subotom i nedeljom.Kako je najavljeno, biće promenjena i trasa linije 33, čija će vozila saobraćati od Autokomande do Save Maškovića, umesto Ulicom vojvode Stepe, preko Bulevara oslobođenja.Linija 33 ići će relacijom Pančevački most (Železnička stanica) - Poenkareova - Jovana Avakumovića - Bulevar despota Stefana - Mitropolita Petra - Zdravka Čelara - Starine Novaka - Beogradska - Trg Slavija - Bulevar oslobođenja - Save Maškovića - Vojvode Stepe - Kumodraž.Na izmenjenom delu trase, vozila sa linije 33 koristiće postojeća stajališta.

Direkcija za javni prevoz pratiće dinamiku izvođenja radova u Vojvode Stepe i u skladu sa tim prilagodavati trase linija javnog gradskog prevoza.Režim rada linija broj 18 i 39 neće se menjati do otpočinjanja radova na Autokomandi i u Ulici Triše Kaclerovića.Tokom radova u Ulici vojvode Stepe za saobraćaj će od danas do 10. oktobra biti zatvorena deonica od Save Maškovića do Ljube Vučkovića.Sve bočne ulice koje izlaze na tu deonicu ulice postaju "slepe". Novakova ulica ostaje prohodna na Vojvode Stepe i menja režim iz jednosmerne u dvosmernu.

Za vreme radova alternativni pravci su Bulevar oslobođenja i Kumodraška.Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je ranije da će rekonstrukcija Vojvode Stepe ozbiljno podići kvalitet života njenih stanovnika i da će protok saobraćaja biti povećan.Vesić je rekao i da je održan sastanak sa predsednicima skupština stanara i zainteresovanim građanima iz Vojvode Stepe i okolnih ulica, za koje je pripremljeno 10.000 letaka na kojima mogu dobiti informacije o toku radova."Posle godinu dana Ulica vojvode Stepe biće jedna od lepših u gradu"", poručio je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track