ZELENILO BEOGRAD: Počinje akcija uređivanja površina oko zgrada!
Foto: Beoinfo

Za bolje i kvalitetnije okruženje

ZELENILO BEOGRAD: Počinje akcija uređivanja površina oko zgrada!

Beograd -
Akcija Uredimo zajedno će biti realizovana od 1. oktobra do 30. novembra, u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove, a prijava za konkurs je počela danas i trajaće do 15. septembra

BEOGRAD - JKP "Zelenilo Beograd" najavilo je danas početak akcije "Uredimo zajedno", kojom će građani biti uključeni u uređenje i održavanje površina oko stambenih objekata, a čime će njihovo okruženje biti kvalitetnije i bolje.

Akcija će biti realizovana od 1. oktobra do 30. novembra, u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove, a prijava za konkurs je počela danas i trajaće do 15. septembra.

Kako se navodi, skupštine stanara mogu da prijave predloge za ozelenjavanje i uređenje svog stambenog naselja "Zelenilu", na čijem sajtu je i objavljen konkurs.Potrebno je da skupštine stanara podnesu prijave sa tačno definisanom vrstom i sadržinom onoga šta žele da urade u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu kojom bi radovi trebalo da budu obuhvaćeni.

Akcija podrazumeva uređenje u smislu zemljanih i bioloških radova - sadnju ukrasnih biljaka, travnjaka i postavljanja parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera), a ne izgradnju staza, platoa, dečijih igrališta, ugradnju fitnes rekvizita...Po završetka konkursa, stručna lica iz "Zelenila" obićiće prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i mogućnost realizacije zahteva, a prednost će imati prostori oko zgrada u kojima živi veći broj dece.

Početku radova na odabranim lokacijama prethodiće edukacija stanara kroz ekološke radionice o značaju zelenila i njegovoj zaštiti i unapređenju, a građani će biti upoznati i sa savremenim kretanjima u toj delatnosti, posebno kada je reč o uređenju i održavanju zelenih površina.Kraj akcije podrazumeva izvođenje radova pri čemu će skupštine stanara od "Zelenila" dobiti neophodnu stručnu pomoć, biljni i dendro materijal.

"Zelenilo" i skupštine stanara potpisaće Protokol o saradnji, čime će stanari biti u obavezi da čuvaju i održavaju ozelenjene površine.

Ostali učesnici na konkursu, čije lokacije ovoga puta ne budu odabrane za realizaciju, biće obuhvaćeni planom za narednu godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track