Novo dekorativno osvetljenje Pobednika i Kule Gardoš

Novo dekorativno osvetljenje Pobednika i Kule Gardoš

Beograd -
Pobednik i Kula Gardoš dva simbola Beograda dobijaju novo dekorativno osvetljenje
BEOGRAD - Dva prepoznatljiva simbola našeg grada, vidljiva sa obe „beogradske” reke, ambijentalne celine „Pobednik” i „Gardoš kula” dobiće novo dekorativno osvetljenje.
Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Uprava za energetiku grada Beograda, na predlog Komisije za javno (funkcionalno i dekorativno) osvetljenje grada, pokrenuli su ovaj projekat jer je postojeće dekorativno osvetljenje tih objekata arhitektonski nekompletno, sa zastarelim tehničkim rešenjima, a energetski je neefikasno.
Novo dekorativno osvetljenje ovih ambijentalnih celina predstavljaće kompletno arhitektonsko rešenje sa modernim svetiljkama i reflektorima koji koriste LED izvore i koji će, pored konceptualnog i estetskog unapređenja, omogućiti i znatnu uštedu električne energije.
Postojeća oprema dekorativnog osvetljenja biće reparirana i upotrebljena u druge svrhe.
Tokom protekle godine, dekorativno osvetljenje dobili su Kapetan Mišino zdanje, Zadužbina Ilije M. Kolarca, Igumanova palata i Zemunska gimnazija, kao i Dom Narodne skupštine. Pored ovetljavanja ambijentalne celine „Pobednik” i „Kule Gardoš”, očekuje se da ovih dana počnu radovi na dekorativnom osvetljavanju Biblioteke grada Beograda.
– Pored ovih objekata, Uprava za energetiku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove priprema projektnu dokumentaciju za još desetak objekata u gradu, koji u skoroj budućnosti, u zavisnosti od raspoloživih sredstava, treba da dobiju dekorativno osvetljenje. Među njima su Narodno pozorište, Muzej Vuka i Dositeja, Filološki fakultet, zgrade Radio Beograda i DIF-a, Dom Vojske Srbije i druge. Na taj način održavamo kontinuitet u osvetljavanju reprezentativnih objekata, čiji će noćni izgled doprineti atraktivnosti Beograda kao turističkog centra regiona – rekao je za Beoinfo Marko Stojanović, direktor Uprave za energetiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track