Najnovije vesti

SPAS ZA ŽEDNE: Dve mobilne česme u Knez Mihailovoj i na Slaviji
Foto: Tanjug Printscreen

Praktičnije i jeftinije

SPAS ZA ŽEDNE: Dve mobilne česme u Knez Mihailovoj i na Slaviji

Beograd
Te česme mogu da se premeste sa jedne lokacije na drugu, što je njihova velika prednost

BEOGRAD - U centru Beograda, u Knez Mihailovoj ulici i na Slaviji, danas su svečano puštene u rad dve mobilne javne česme sa pijaćom vodom, koje su praktičnije i jeftinije rešenje od dosadašnjeg angažovanja auto-cisterni tokom dana sa visokim temperaturama.

Za projekat instalacija, kao i određivanje mesta gde će česme biti postavljene, pobrinulo se JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". Te česme mogu da se premeste sa jedne lokacije na drugu, što je njihova velika prednost.

Česme, koje su urađene po ugledu na mobilne česme koje postoje u velikim gradovima Evrope, biće postavljene uglavnom u centru Beograda, tokom letnjih meseci, a neće raditi zimi. Model česmi koje su postavljene u Beogradu, identičan je onima koje se postavljaju u Beču.

Gradska sekretarka za komunalno-stambene poslove Nina Jandrić rekla je novinarima da su mobilne česme dosta praktičnije, funkcionalnije i jeftinije rešenje u odnosu na cisterne koje su do sada postavljane."Česme su i estetski lepše i funkcionalnije, a građani mogu lakše da priđu i popiju vodu", rekla je Jandrić i dodala da se time nastavlja inicijativa i ideja gradonačelnika Siniše Malog da se život građana učini lepšim.

Jandrić je dodala da će česme biti postavljene dok voda ne počne da mrzne, a onda će ponovo biti instalirane u užem centru grada, na proleće ili leto.

Ona je podsetila da Sekretarijat vodi računa o održavanju česmi i fontana na 10 gradskih opština, a trenutno postoji oko 140 česmi i 40 fontana o kojima vode računa.

Direktor Beogradskog vodovoda Svetozar Veselinović naveo je da se slične česme mogu videti u Beču i Berlinu.Kako je objasnio, česme su povezane za vodovodnom mrežom, a najavio je i mogućnost da sledeće sezone budu postavljene još dve, tri mobilne česme, između ostalog i na Zelenom vencu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...