Ovo je istina o psu iz autobusa kojeg svi Beograđani traže!
Foto: Instragram Salemax

Javio se autor

Ovo je istina o psu iz autobusa kojeg svi Beograđani traže!

Beograd -
Kada je video kakvu je reakciju izazvao, autor fotografije Saša Antonijević je odlučio da se javi i objasni kako da je do nje došlo, negirajući navode da pas već 49 dana živi u autobusu, kako se moglo pročitati među komentarima

BEOGRAD - Fotografija psa koji mirno sedi u autobusu dok je trajao ledeni talas je usijala društvene mreže, pozivajući sve ljude koji ga prepoznaju da se jave kako bi se saznao kontakt vozača koji se sažalio na promrzlog psa.

Kada je video kakvu je reakciju izazvao, autor fotografije Saša Antonijević je odlučio da se javi i na svom bloguSalemax napiše kako da je do nje došlo, negirajući navode da pas već 49 dana živi u autobusu, kako se moglo pročitati među komentarima.

"Otišao sam na autobusku stanicu i sačekao bus 49. Bilo je mesta i seo sam u zadnji deo autobusa. Pogled mi se odmah zaustavio na tužnom, promrzlom psu u prednjem delu vozila. Mislim da je pas ušao za nekim tražeći sklonište od petardi i velike hladnoće (bilo je 12 stepeni ispod nule). Stajao je naslonjen na šipku, sa spuštenim repom, zanoseći se prilikom skretanja i kočenja. Putnici su ulazili i izlazili i niko se nije bunio, sažaljivo komentarisali njegovu jadnu sudbinu. U retrovizoru sam video osmeh vozača, koji je veliki čovek jer nije izbacio psa iz vozila.

Deda Mrazov Mali Pomoćnik u busu :)

A photo posted by Saša Antonijević (@salemax) on Jan 1, 2015 at 5:52am PST

Posle par stanica, došao je na sredinu autobusa i seo, tada sam napravio fotografiju i postavio je na Instagram. Gledao je putnike svojim tužnim očima. Verovatno se nikad nije vozio u autobusu. Pas je kratko sedeo i onda ponovo ustao i krenuo ka zadnjem delu autobusa. Stao je pored mene, pa sam ga pomazio po glavi. Osetio je miris moja dva psa, a onda je legao pored i zaspao. Izašao sam na stanici kod Bolnice Dragiša Mišović, ostavivši jadnička da se dalje vozi.

U poseti bolnici sam ostao možda 20 minuta, te sam otišao na stanicu da se vratim na Banovo brdo. Iznenadio sam se kada sam ušao u isti autobus i video psa na istom mestu. Seo sam na sedište pored njega i vozio se do Ade Ciganlije, jer sam morao da fotografišem predivni zalazak sunca. Pas je mirno spavao i nastavio vožnju. Ne znam šta je bilo sa njim, koliko dugo se vozio, gde je izašao i gde se sada nalazi", zaključuje Saša i poziva sve ljude da pomognu životinjama tako što će stari hleb dati pticama, a ostatke od ručka umesto u kantu, date nekom psu ili maci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track