Vesić: Očišćene sve ulice prvog prioriteta
Foto: AP

Putari dobro obavili posao

Vesić: Očišćene sve ulice prvog prioriteta

Beograd -
Upozoravajući da temperatura raste, pa je moguća pojava ledenica na isturenim delovima fasada, apelovao na građane da čim primete ledenice koje sami ne mogu da otklone, pozovu Beokom servis koji radi 24 sata i koji će sa vatrogascima doći i ukloniti ledenice

BEOGRAD - Sve ulice prvog prioriteta u Beogradu su očišćene i u toku je čišćenje ulica drugog prioriteta, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić

On je apelovao na građane da kada primete ledenice, koje ne mogu sami da uklone, pozovu nadležne gradske službe. Vesić je novinarima rekao da je "Beograd put" dobro obavio posao tokom noći i da su trenutno u četvrtom stepenu pripravnosti, a 121 vozilo tog preduzeća je na ulicama i neprekidno rade.

"Beograd je danas raščišćen, sve ulice su prohodne... 'Beograd put' je potpuno očistio ulice prvog prioriteta, trenutno su ušli u drugi, i ako ne bude novih, većih padavina, u roku od 48 sati biće završen i drugi prioritet ulica", rekao je Vesić.

Upozoravajući da temperatura raste, pa je moguća pojava ledenica na isturenim delovima fasada, Vesić je apelovao na građane da čim primete ledenice koje sami ne mogu da otklone, pozovu Beokom servis koji radi 24 sata i koji će sa vatrogascima doći i ukloniti ledenice koje mogu da predstavljaju opasnost po živote ljudi.

Danas je, kako je dodao, spremno oko 1.600 radnika gradskih komunalnih preduzeća, poput "Gradske čistoće", "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", "Gradskog zelenila", "Parking servisa"... koji su spremni da čiste sneg. Međutim, kako je dodao, pošto se sneg dosta otopio neće biti potrebe za angažovanjem svih njih, ali će se nadležni fokusirati na slivnike i odvode gde može da dođe do leđenja i zapušenja.

Gradski menadžer je rekao i da se očekuju ledeni dani, posebno nakon vikenda, pa je upozorio na pojavu "crnog leda" koji se pojavljuje ili uveče kasnije ili ujutru kada je temperatura ispod nule. "Apelujemo na vozače, posebno na one koji nisu iskusni, da ne koriste automobil u to vreme i da sačekaju bolje vremenske uslove", upozorio je Vesić.

On je dodao i da će za vreme ledenog talasa, koliko god on bude trajao, "Beogradske elektrane" raditi 24 sata dnevno. "I u tom smislu, grad je potpuno spremno dočekao i ove padavine", zaključio je Vesić.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da jutros javni gradski prevoz normalno funkcioniše i da su 754 vozila, koja su planirana po redu vožnje, i izašla na ulice.

Prema njegovim rečima, jutros se pokvario trolejbus na Studentskom trgu, ali je to rešeno, tako da, što se tiče javnog gradskog prevoza, za sada sve funkcioniše normalno.

Kada je reč o jučerašnjem danu, kada je Beograd pogodila snežna oluja, Rafailović je rekao da je u periodu od 14.20 do oko 20.30 bilo dosta preusmeravanja i skraćenja linija zbog padavina. Oko 19.10 sati se, tvrdi Rafailović, stanje normalizovalo, a jedino je u Kaluđerici postojao problem sa autobusom koji se poprečio, što je rešeno u 20.20 sati. "Od tog perioda, pa do poslednjih polazaka, nije bilo problema", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja