O OVOME SVI ĆUTE: Komunalni policajci zarađuju više od obične policije!
Foto: KURIR

I to do 30 odsto

O OVOME SVI ĆUTE: Komunalni policajci zarađuju više od obične policije!

Društvo -
Plate "komunalaca" veće za čak 13.000 dinara. Predviđeno je zapošljavanje još 800 novih samo u Beogradu, dok su u isto vreme redovi beogradske policije godinama 30-40 odsto nepopunjeni, jer večito nema para

BEOGRAD - Komunalna policija, koja se iz milošte naziva i “mlađom sestrom policije”, osim brojnošću i nemilosrdnošću pojedinih u njenim redovima, može se pohvaliti i većim platama od onih koje ima redovna policija.

Za razliku od čuvara reda i mira, čije su plate oko 43.000, oni koji (bi trebalo da) budu desna ruka različitih gradskih inspekcija za svoj posao dobijaju naknadu od 56.000.

Na sajtu sindikata policije i policijskih pripadnika, njihov predsednik Blažo Marković objavio je pismo u kom se simbolično pita “ko kosi, a ko vodu nosi“.

Aludirajući u naslovu saoštenja na važnost nadležnosti komunalne policije ili ne, tek, Marković navodi da “pripadnike MUP-a, a posebno njegov uniformisani sastav, najviše vređa apsurd da su plate komunalnih policajaca veće od plata pripadnika MUP-a, iako se oni ne upuštaju u rizične intervencije, ne hapse naoružane kriminalce već privode devojke sa lisicama na rukama koje se švercuju po prevozu”.

Osim neopravdanosti većih plata za one koji se ne bore protiv kriminalaca, dilera i silovatelja, već nepropisno parkiranih vozila, grafita, smeća i švercera, ali onih u GSP-u, Marković ističe i da se sa velikim platama ne iscrpljuje spisak privilegija koje imaju komunalni policajci.

- Predviđeno je zapošljavanje 800 novih „komunalaca“ samo u Beogradu, dok su u isto vreme redovi beogradske policije godinama 30-40 odsto nepopunjeni, jer večito nema para za prijem novih policajaca. Slično je i sa opremanjem komunalne policije – novim uniformama, službenim vozilima... – ističe Marković.

(Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja