DOŠLI DA VIDE SRBIJU: Ovako je Beograd dočekao 100 američkih turista!
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Otvorena nautičko-turistička sezona u Beogradu

DOŠLI DA VIDE SRBIJU: Ovako je Beograd dočekao 100 američkih turista!

Beograd -
Brod „River Aria” u ranim jutarnjim satima uplovio je u Beograd, gde će boraviti u okviru dvanaestodnevne ture pod nazivom „Istočna Evropa do Crnog mora”
1 / 8 Foto: Tanjug Oksana Toskić

BEOGRAD - Uplovljavanjem prvog broda „River Aria” sa grupom američkih turista na međunarodno pristanište Luka „Beograd” danas je svečano otvorena nautičko-turistička sezona 2015. u Beogradu, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Brod „River Aria” sa oko 100 turista u ranim jutarnjim satima uplovio je u Beograd, gde će boraviti u okviru dvanaestodnevne ture pod nazivom „Istočna Evropa do Crnog mora”. Očekuje se da u ovoj nautičko-turističkoj sezoni u međunarodno pristanište Luka „Beograd” uplovi 570 brodova sa više od 70.000 turista.

Sezona 2014. zabeležena je kao najuspešnija do sada, sa ukupno 530 kruzera i 68.000 turista. Prema statističkim podacima, među turistima koji rečnim brodovima dolaze u Beograd, najbrojniji su gosti iz Kanade, SAD, Nemačke i Velike Britanije, kao i iz Austrije, Francuske, Italije i Skandinavije.

Tokom boravka u Beogradu, turisti imaju organizovane obilaske grada kada se upoznaju sa istorijskim, kulturnim i zabavnim sadržajima. Među najposećenijim lokacijama su Beogradska tvrđava, Hram Svetog Save, Muzej „25. maj”, Knez Mihailova ulica i brojni drugi lokaliteti.

Kako bi putnici bili informisani o gradu i aktuelnim turističkim sadržajima, na pristaništu će svakodnevno biti na raspolaganju info-centar Turističke organizacije Beograda (www.tob.rs). Na međunarodnom pristaništu Luke „Beograd” svakodnevno će raditi i menjačnica, bankomat i prodavnica sa bogatim asortimanom suvenira, delikatesnih proizvoda hrane i pića, tradicionalnih predmeta i autentične narodne nošnje, proizvoda koji prenose i promovišu autentični duh naše zemlje.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track