Uskoro novi vrtić na Bežanijskoj kosi
Foto: Beta

Uskoro novi vrtić na Bežanijskoj kosi

Beograd -
U vrtiću na Bežanijskoj kosi moći će da boravi 252 dece, u 14 matičnih jedinica - dve jedinice za predškolski uzrast, šest jedinica vrtićkog i isto toliko jaslenog uzrasta

BEOGRAD - Novi vrtić na Bežanijskoj kosi trebalo bi da bude otvoren 17. aprila, a završne radove u tom objektu su obišli gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić sa saradnicima.Antić je rekao da je gradska vlast zadovoljna što je u Beogradu završen još jedan vrtić, navodeći da je u prethodne tri godine izgrađeno 37 novih obdaništa.

Prema njegovim rečima, politika grada je jasna - s jedne strane pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, uključujući i najstarije i socijalno ugrožene kategorije stanovništva, a s druge strane vodi računa o najmljađima, odnosno deci, majkama i porodiljama.

Antić je rekao da veruje da je takva politika dala rezultate i da će grad nastaviti da je vodi i narednom periodu.Đilas je podsetio da je do pre godinu dana na mestu gde je sada novi vrtić, a pored njega i nedavno završena nova škola, bila livada.

U vrtiću na Bežanijskoj kosi moći će da boravi 252 dece, u 14 matičnih jedinica - dve jedinice za predškolski uzrast, šest jedinica vrtićkog i isto toliko jaslenog uzrasta.U objektu, čija je površina, oko 1.886 metara kvadratnih biće smeštene i savremena opremljena kuhinja, perionica i višenameska sala.

Posebna pažnja posvećena je primeni mera energetske efikasnosti i korišćenju obnovljivih izvora energije, pa će se za grejanje, odnosno hlađenje vrtića koristiti energija podzemne tople vode i energija sunca čime će taj objekat biti potpuno nezavistan od priključenja na elektrane.

Vrtić će pored ostalog imati i mini naučnu bazu za potrebe istraživačkog rada dece predškolkog uzrasta u sferi prirodnih pojava i nauka, a u cilju bezbednosti dece opremljen je i sistemom video nadzora.Vrtić su pored Đilasa i Antića, obišli i gradski menadžer Aleksandar Bjelić, gradski arhitekta Deajan Vasović, predsednik opštine Novi Beograda Nenad Milenković i sekretar za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track