Izvučen utopljenik iz Save

Hitna pomoć

Izvučen utopljenik iz Save

Beograd -
Oko 20.40 časova, u Karađorđevoj ulici muškarac, starosti 51 godinu, imao je hipotermiju, jer se "organizam od vode ohladio"

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu i okolini se dogodilo pet saobraćajnih udesa u kojima je pet osoba povređeno, dok je jedna osoba izvađena iz reke Save i prevezena na VMA, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U saobraćajnom udesu oko 22.30 časova na Kružnom putu kod skretanja za Beli potok, ženska osoba, starosti oko 20 godina, u devetom mesecu trudnoće zadobila je povredu glave i imala pojačane kontrakcije i prevezena je na neurohirurgu i ginekologu na VMA, kazala je Macura.

Na sinoćnoj fudbalskoj utakmici u Beogradu između Partizana i Crvene Zvezde Hitna pomoć je obavila tri intervencije. Dogodio se "jedan pad sa tribina, kao i dve tuče", rekla je Macura.

Ona je saopštila i podatke Centra za hitnu pomoć VMA, prema kojima su na toj utakmici povređeni jedan policijac koji je zadržan na bolničkom lečenju i tri navijača. Jedna osoba je zadobila opekotine, jer se bio zapalio automobil, dodala je Macura.

Oko jedan sat posle ponoći u ulici Cara Dušana u Zemunu u saobraćajnom udesu muškarac, starosti oko 60 godina, koji se nalazio na mestu suvozača, zadobio je povredu glave i razderotinu nosa i prevezen je u KBC Zemun, rekla je Macura.

Oko 23 časa, voz je udario u automobil kod Lazarevca, ali je vozač prošao sa lakšim povredama, navela je Macura.

U saobraćajnom udesu koji se dogodio oko 22.30 časova na Zrenjaninskom putu jedna osoba je ispala iz autobusa. Muškarac, starosti oko 44 godine, zadobio je posekotine na potiljku i prevezen je na VMA, objasnila je Macura.

Oko 20.40 časova, u Karađorđevoj ulici, prema pozivu rečne policije, utopljenik je izvađen iz vode. Muškarac, starosti 51 godinu, imao je hipotermiju, jer se "organizam od vode ohladio", a bio je bez vidljivih povreda i prevezen je na odeljenje za hirugurgiju VMA, rekla je Macura.

U saobraćajnom udesu oko 19.40 časova u Mirijevskom bulevaru, muškarac, starosti oko 27 godina, zadobio je povredu glave i povredu istezanja vratnog dela kičme i vrata i prevezen je neurohirurgu na VMA, istakla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći obavila 127 intervencija, od kojih 15 na javnom mestu, a u protekla 24 sata 257 intervencija, od kojih 69 na javnom mestu.

Lekarima su se noćas javljale sve vrste bolesnika, među kojima je bilo dosta astmatičara, rekla je Macura.

Ona je saopštila i podatke Centra za hitnu medicinsku pomoć VMA, prema kojima je u toj ustanovi u protekla 24 sata pregledano 400 pacijenata, od kojih je 40 primljeno na bolničko lečenje i obavljeno 15 hitnih operacija, a bilo je 105 povređenih osoba.

Macura je savetovala je uzimanje vitamina, voća i povrća, kao i oprez u saobraćaju i da oni koji odlaze na duži put budu odmorni i skoncentrisani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track