Najnovije vesti

RATIFIKACIJA Vesić: Sporazum Beograd-Moskva neće biti mrtvo slovo na papiru
Foto: Beoinfo

Sednica skupštine grada

RATIFIKACIJA Vesić: Sporazum Beograd-Moskva neće biti mrtvo slovo na papiru

Beograd
Sporazuma predviđa razmenu iskustava, znanja i informacija u razvoju gradske infrastrukture, oblasti elektronske uprave, poljoprivrede, zaštite živottne sredine, povećanje energetske efiikasnosti, zdravstvene i socijalne zaštite

BEOGRAD - Skupština grada potvrdila je danas Program saradnje između Grada Beograda i Vlade Moskve za period 2015-2017, koji su 2. juna u ruskoj prestonici potpisali gradonačelnici Siniša Mali i Sergej Sobjanin.

Sporazuma predviđa razmenu iskustava, znanja i informacija u razvoju gradske infrastrukture, oblasti elektronske uprave, poljoprivrede, zaštite živottne sredine, povećanje energetske efiikasnosti, zdravstvene i socijalne zaštite.

Predviđa se i saradanja u oblasti nauke, obrazovanja, vaspitanja, dečje zaštite, preduzetništva, trgovine, kulture i drugog.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je, obrazlažući predlog, da je uveren da sporazum neće ostati "mrtvo slovo na papiru" i da će biti mnogo bolje realizovan nego ranije potpisani sporazumi sa nekim drugim gradovima.

Vesić je naveo i da je delegacija Beograda u Moskvi primljena na visokom novou, da je imala uspešne razgovore, kao i da su dogovoreni koraci dalje saradnje.

"Pozivam vas da pokažemo da stojiimo iza saradnje Beograda I Moskve", poručio je Vesić odbornicima.

Odbornik DSS-a istakao je da ta odbornička grupa podržava sporazum o saradnji Beograda i Moskve, dok je odbornik DS Zoran Alimpić rekao da je prirodno da se saradnja sa Moskvom nastavi, te da je ona počela pre više godina.

Alimpić je, međutim, upitao kako su sredstva za sprovođenje programa predviđena budžetom, kad u njemu ne postoji stavka za to, a sporazum, između ostalog, predviđa razmenu stručnjaka, putovanja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...