Goran Vesić: Počela izgradnja trotoara na Zrenjaninskom putu
Foto: Beoinfo

Na zahtev stanovnika Palilule

Goran Vesić: Počela izgradnja trotoara na Zrenjaninskom putu

Beograd -
Radi se o deonicama auto-puta koje prolaze kroz grad. To su Zrenjaninski put, deo Ibarske magistrale, Obrenovački put i drugi putevi koji su bili u nadležnosti republike, istakao je gradski menadžer

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas, zajedno sa Aleksandrom Jovičićem, šefom odborničke grupe SNS-a i Dušanom Rafailovićem, gradskim sekretarom za saobraćaj, deonicu Zrenjaninskog puta na kojoj je u toku izgradnja trotoara.

– Danas sa ponosom mogu da istaknem da su započeti radovi na izgradnji trotoara u dužini od 300 metara, a koliko je ovaj posao značajan, dovoljno govori podatak da se u neposrednoj blizini nalazi naselje sa 3.500 stanovnika i školom. Mnogo dece ovim putem ide u školu i građani su od nas tražili da se uredi trotoar a postavićemo i dva pešačka prolaza koji će obezbediti da odlazak i povratak iz škole budu bezbedni. Do sada su deca do škole pretrčavala ovu saobraćajnicu, što je nedopustivo, i u kontaktu sa građanima nije nam bilo teško da odmah posle inicijative i reagujemo – rekao je Goran Vesić.

Govoreći o izmenama Zakona o glavnom gradu, gradski menadžer je podsetio da će Grad Beograd preuzeti dodatnih 93 kilometra saobraćajnica koje prolaze kroz Beograd.

– Radi se o deonicama auto-puta koje prolaze kroz grad. To su Zrenjaninski put, deo Ibarske magistrale, Obrenovački put i drugi putevi koji su bili u nadležnosti republike. Takav je slučaj i ovde, na Zrenjaninskom putu, gde su trotoari trenutno nadležnost grada a sam put u nadležnosti republike. To znači da ćemo mi od sledeće godine moći da posvetimo mnogo više pažnje Zrenjaninskom putu, jer je veoma frekventan i do otvaranja obilaznice moramo da preduzmemo sve da on bude što uređeniji. Ovaj deo grada je bio dugo zapostavljen i mi smo se poslednjih godina potrudili da rešimo i one probleme koji nisu bili u našoj nadležnosti, postavili smo semefore, pešačke prelaze, i ograde između traka. Svesni smo da ovaj pravac i dalje nije bezbedan, ali obećavamo da ćemo posle preuzimanja nadležnosti biti u stanju da ulažemo mnogo više kako bi svi naši sugrađani i sa ove strane reke mogli da žive kao punopravni građani glavnog grada – kazao je Goran Vesić.

Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS-a, istakao je da su na inicijativu građana upućenu preko ove odborničke grupe gradski menadžer i sekretar za saobraćaj reagovali veoma brzo.

– Ovaj deo opštine Palilula zapostavljen je više od deset godina, koliko su trajale i njihove molbe da se ovaj put uredi, postave trotoari, pešački prelazi i urade svi drugi poslovi koji su bili obećavani. Na zahtev sugrađana je ovog puta munjevito reagovano, odmah smo izašli na teren i moram reći da ovo nije jedini problem sa kojim se građani ovog dela grada suočavaju, već su to i problemi vodovoda i kanalizacije, osvetljenja, zelenila i svega drugog. Polako ćemo sve to dovoditi u red, jer smo mi pre svega servis naših sugrađana, to je naša obaveza i ovo će biti samo jedna od naših akcija. Zahvalni smo gradskom menadžeru i gradskom sekretaru za saobraćaj na zaista brzoj reakciji, jer mislim da je bezbednost naše dece i naših sugrađana na prvom mestu – rekao je Jovičić.

Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj, kazao je da radovi na Zrenjaninskom putu predstavljaju nastavak aktivnosti započetih tokom prošle godine.

– Svi radovi koje smo izvodili i koje ćemo izvoditi u budućnosti rezultat su komunikacije između stanovništva ovog dela grada, odborničke grupe SNS-a i Grada Beograda. Na sistemski način pristupamo rešavanju svakog problema, pa će tako izgradnju trotoara pratiti i postavljanje dva pešačka prelaza, na uglu Rafaila Momčilovića i Zrenjaninskog puta, i kod Grgetečke ulice. Oni će biti dodatno osvetljeni, što će doprineti bezbednosti prelaza, a na osnovu inicijative građana, obeležićemo i prelaze kod naselja Kovilovo, za šta su već završeni svi projekti – rekao je Rafailović.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track