PAKLENIH 39 TEK DOLAZI Macura: Danas do 14 sati čak 58 intervencija
Foto: Stefan Jokić

Pune ruke posla za hitnu

PAKLENIH 39 TEK DOLAZI Macura: Danas do 14 sati čak 58 intervencija

Beograd -
Na građane se apeluje da ne izlaze iz kuća, da piju što više tečnosti i rashlađuju se. Meteorolozi upozoravaju da nas čeka još toplije vreme

BEOGRAD - Hitna pomoć je danas u Beogradu, do 14 sati, obavila 58 intervencija od kojih 21 na javnim mestima, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura ističući da je sve mirno. Macura je rekla i da su se u tom periodu dogodile tri lakše saobraćajne nesreće. Ona je apelovala na građane da ne izlaze iz kuća, da piju što više tečnosti i rashlađuju se.

Na sajtu Republičkog hidriometeorološkog zavoda je navedeno da je prema podacima ažuriranim nešto posle 14 sati u Beogradu i Novom Sadu izmereno 37 stepeni. Kako je objavljeno, 36 stepeni izmereno je, između ostalog, u Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Kikindi, Zaječaru, Chupriji, Loznici, Valjevu, Velikom Gradištu..., dok je 22 stepena izmereno na Kopaoniku.

Biće još vrelije

Republički Hidrometeorološki Zavod izdao je danas upozorenje da će i danas i tokom iduće sedmice vreme u Srbiji biti veoma toplo, s maksimalnom temperaturom od 34 stepena do 38 stepeni. Temperatura će sutra, u nedelju, u većini mesta Srbije dostići oko 39 stepeni, a u ponedeljak, 20. jula, ta temperatura će se zadržati u južnim i istočnim krajevima, piše u upozorenju.

Vreme u Srbiji sutra

Biće sunčano i veoma toplo. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 18 do 25, najviša dnevna od 36 do 39 stepeni. U Beogradu se takođe očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Uz slab vetar promenljivog pravca, jutarnja temperatura biće oko 25, a najviša dnevna oko 39 stepeni. U narednih sedam dana u Srbiji će se zadržati sunčano i veoma toplo vreme. Temperatura će biti znatno iznad prosečnih vrednosti. U planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde su mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Biometeorološka prognoza

Očekuje se nepovoljna meteorološka situacija za sve hronično obolele i osetljive osobe. Naročit oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, razdražljivosti i poremećaja sna. Termički uslovi znatno iznad prosečnih vrednosti zahtevaju opreznost, pa se preporučuje adekvatno odevanje, boravak u hladovini i adekvatna zaštita od UV zračenja, ukazali su meteorolozi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track