(FOTO) POSLE DECENIJA NEULAGANJA: Asfaltiran glavni put u Umčarima
Foto: Beoinfo

Obnovljeno 2,5 kilometara

(FOTO) POSLE DECENIJA NEULAGANJA: Asfaltiran glavni put u Umčarima

Beograd -
Ovo je bio veoma loš put, nastavićemo radove, tako da ćemo uraditi još 300 metara puta koji nije bio predviđen da se radi.Trudimo se da učinimo sve što možemo za prigradske opštine i da se građani ovih delova grada ne osećaju kao građani drugog reda, istakao je Vesić
1 / 3 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju glavne saobraćajnice u naselju Umčari, deonice duge 2,5 kilometara koja povezuje Umčare i Dražanj.

Vesić je rekao da radove na toj deonici obavlja JKP „Beograd-put” iako je u pitanju državni put, koji će grad preuzeti u nadležnost nakon izmene i dopune Zakona o glavnom gradu.

– Ovde decenijama niko nije ulagao, a mi smo na zahtev građana ovog naselja, a potom i Opštine Grocka razgovarali sa „Putevima Srbije” i pokrenuli radove. Ovo je bio veoma loš put, nastavićemo radove, tako da ćemo uraditi još 300 metara puta koji nije bio predviđen da se radi. U poslednjih nekoliko meseci u opštini Grocka smo uradili skoro šest ulica i puteva. Trudimo se da učinimo sve što možemo za prigradske opštine i da se građani ovih delova grada ne osećaju kao građani drugog reda – istakao je Vesić.

On je podsetio da će od 1. oktobra početi da se primenjuje novi tarifni sistem, tako da će stanovnici prigradskih delova grada plaćati gotovo 40 odsto jeftiniji prevoz.

– U okviru izmena i dopuna Zakona o glavnom gradu koji bi trebalo da bude usvojen u Skupštini početkom avgusta, Beograd će dobiti nove nadležnosti. Nakon toga krećemo i u promenu Statuta Beograda, čime će grad biti podeljen na gradsku i prigradsku zonu. Time će prigradske opštine, tako i Opšitna Grocka, dobiti više nadležnosti nego do sada. To je i bilo naše predizborno obećanje da sprovedemo decentralizaciju vlasti – precizirao je gradski menadžer i dodao da je posle više godina pokrenut projekat Makiš–Mladenovac, koji bi trebalo da do 2021. godine dovede vodu do Mladenovca, a Umčari će vodu dobiti i ranije.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović rekao je da će vodovod Makiš–Mladenovac rešiti problem vodosnabdevanja u Grockoj i apelovao na građane da ne troše vodu nenamenski tokom leta, kako bi i oni koji žive u višim delovima Grocke imali vodu.

On je najavio da će od septembra ponovo početi sa radom škola u naselju Dražanj, koja je izgorela u požaru pre 15 meseci.

Obilasku radova prisustvovala je i sekretarka Skupštine grada Sonja Poduvanavac i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track