MALI: Slobodna zona Beograda u Obrenovcu i Krnjači
Foto: Nemanja Pančić

Privlačenje stranih investicija

MALI: Slobodna zona Beograda u Obrenovcu i Krnjači

Beograd -
Niko se nije bavio Beogradom kao mestom koje treba da privuče investicije. Mi tu praksu želimo da prekinemo i zato će na predstojećoj sednici Skupštine grada odbornici odlučivati o osnivanju slobodne zone Beograda na lokacijama u Krnjači i Obrenovcu", rekao je gradonačelnik

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će na sednici Skupštine grada, najavljenoj za četvrtak, 30. jul, odbornici glasati o osnivanju slobodne gradske zone koja na lokacijama u Obrenovcu i Krnjači treba da privuče strane investicije.

"Niko se nije bavio Beogradom kao mestom koje treba da privuče investicije. Mi tu praksu želimo da prekinemo i zato će na predstojećoj sednici Skupštine grada odbornici odlučivati o osnivanju slobodne zone Beograda na lokacijama u Krnjači i Obrenovcu", rekao je gradonačelnik novinarima u Skupštini grada.

On je najavio da će na lokaciji na kojoj se nalazila "Prva iskra" u Bariču, francuska kompanija "Meita Europe" investirati 60 miliona evra, od čega 40 u prvoj, a 20 miliona u drugoj fazi, za izgradnju fabrike za proizvodnju auto-delova u kojoj bi posao trebalo da dobije 1.400 ljudi.

Vlada Srbije i kineska kompanija "Meita grupa", čija je članica "Meita Europe", potpisale su u novembru 2014. godine Memorandum o razumevanju koji predviđa investicije te firme u izgradnju pogona u Obrenovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja