OPŠTINA POZVALA ZEMUNCE: Počelo prikupljanje pomoći za migrante
Foto: Dragana Udovičić

Solidarnost na delu

OPŠTINA POZVALA ZEMUNCE: Počelo prikupljanje pomoći za migrante

Beograd -
Građani su pozvani da izbeglicama poklone čistu, prevashodno zimsku garderobu, toplu obuću i ćebad i da to donesu u prostorije Crvenog krsta Zemun (Gradski park bb) ili u zgradu opštine na Magistratskom trgu 1, u kancelariju broj 21

BEOGRAD - Beogradska opština Zemun i zemunski Crveni krst pozvali su danas građane da se pridruže akciji prikupljanja pomoći za izbeglice i poklone čistu, prevashodno zimsku garderobu, toplu obuću i ćebad.

"Ovom akcijom pridružujemo se nastojanjima da migrantima obezbedimo najneophodniju pomoć za vreme boravka u našoj zemlji", navodi se u saopštenju Gradske opštine Zemun.

Opština je pozvala ljude dobre volje da donesu pomoć u prostorije Crvenog krsta Zemun (Gradski park bb) ili u zgradu opštine na Magistratskom trgu 1, u kancelariju broj 21.

"Gradska opština Zemun, kao prva opština u Beogradu, pokazuje pozitivan primer u praksi i solidarnost sa ljudima koji su izbegli tražeći bolje uslove za život i bežeći od rata što smo i mi prošli pre nekih 20 godina.

Želimo da što više olakšamo tim ljudima njihove trenutke provedene u našoj zemlji. Oni dolaze sa različitih strana, i mi znamo kako se oni sada osećaju. Cilj nam je da pomognemo svakome ko je proteran iz svoje otadžbine i još jednom pokažemo da smo najhumaniji kada je najteže", izjavio je zamenik predsednika opštine Zemun i predsednik opštinskog Saveta za migracije Damir Kovačević.

Ta beogradska opština organizuje akciju prikupljanja pomoći za izbeglice od ponedeljka, 14. septembra. Informacije o akciji prikupljanja pomoći mogu se dobiti u Gradskoj opštini Zemun na telefon 011/3778-439 i 011/2614-500.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track